USODNA HITROST

FOTO: Sandi mrtev obležal sredi polja

Objavljeno 05. november 2018 11.01 | Posodobljeno 06. november 2018 08.30 | Piše: Aleksander Brudar

Vozilo je dvignilo v zrak in ga obrnilo na streho. Poškodbe so bile prehude.

Vsi ga bodo pogrešali. FOTO: montaža S. N.
OKONINA – Včeraj, nekaj minut čez polnoč, je pri kraju Okonina, ki je od Mozirja oddaljen slabih 10 kilometrov, kar naenkrat močno počilo. Domačini, ki živijo kakšnih 250 metrov od ceste, sprva niso vedeli, kaj bi lahko šlo narobe. Nato pa so, ko so kraj že razsvetljevale policijske utripajoče luči, ugotovili, da se je zgodila huda prometna nesreča. Prvi pogled nanjo je bil grozljiv. Terensko vozilo kia sorento je uničeno ležalo sredi polja, njegov 28-letni voznik pa mrtev nekaj metrov stran. Poškodbe so bile tako hude, da ga niti hitri reševalci niso mogli ohraniti pri življenju.

image
Tukaj se je zaletel v travnato brežino. FOTO: Dejan Javornik

Sogovorniki, ki so včeraj dopoldne prišli v spomin na nesrečnega fanta, gre za Sandija Kmetca iz Primoža pri Ljubnem, so pripovedovali. »Spominjam se ga kot zelo pridnega delavca. Večkrat mi je pomagal na strehi, bil je tako priden, da smo ga lahko ponucali za vse stvari,« nam pove eden in doda, da je bil zelo priljubljen pri dekletih, predvsem zaradi pozitivnega značaja. »Nikoli ne bom pozabil njegovega smeha in zabav, ki se jih je udeleževal. Zares je bil velik zabavljač. In zelo družaben,« poudari drugi sogovornik. Med drugim še izvemo, da je bil 28-letnik po poklicu avtomehanik in da se je poleti zelo rad vozil s cestnimi motorji.

Po trku se je avto prevrnil

In prav hitrost je bila očitno v prvih nedeljskih minutah usodna tudi zanj. Sandi je, kot še izvemo, pred nesrečo domov zapeljal kolega, nato pa se je odpravil proti Mozirju. Kia sorento sicer ni bil njegov avtomobil, ampak menda očetov, njegov se je pokvaril. Nesreča se je zgodila kakšnih 300 metrov naprej od gostišča Prodnik.

image
Žalosten pogled na kraj nesreče. FOTO: Dejan Javornik

»Ker hitrosti in načina vožnje ni prilagodil svojim vozniškim sposobnostim in lastnostim ceste, je njegovo vozilo zunaj levega preglednega ovinka bočno zdrselo po vozišču in trčilo v travnato površino, pri čemer je vozilo dvignilo v zrak, ga obrnilo na streho in nato večkrat prevrnilo,« so sporočili iz PU Celje in dodali, da je 28-letnik, ki je med prevračanjem padel iz vozila, zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. »To je dvanajsta žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje, lani je umrlo šestnajst ljudi,« so še zapisali.


Četudi je vozišče razmeroma dobro pregledno, pa domačini spomnijo, da tokratna nesreča na tem odseku ni prva. Da bi preprečili tragedije, naj bi že obstajali načrti o tem, kako bi z nekakšnimi ovirami oziroma tako imenovanimi otoki voznike prisilili, da bi zmanjšali hitrost.
28 let je bil star voznik, ki se je ponesrečil.
Deli s prijatelji