NESREČE

FOTO: Ranjen obležal pod cesto

Na Idrijskem huda prometna nesreča motorista. V Postojni trčila najstnik in 72-letnik.
Fotografija: Ranjenemu motoristu so pomagali idrijski prostovoljni gasilci. FOTO: PGD Idrija
Odpri galerijo
Ranjenemu motoristu so pomagali idrijski prostovoljni gasilci. FOTO: PGD Idrija

LJUBLJANA – Minuli konec tedna je bil, vsaj če gre verjeti vremenoslovcem, zadnji prijetno topel in suh v letošnjem letu, zato so ga mnogi izkoristili za skok na kolo ali motor. Žal pa se niso vse vožnje končale srečno in po pričakovanjih, kar veliko voznikov enoslednih vozil, ki spadajo med najbolj ranljive udeležence v prometu, je bilo namreč udeleženih v prometne nesreče z bolj ali manj resnimi posledicami.

Kolesarji in motoristi so med najšibkejšimi udeleženci v prometu. FOTO: Guliver/getty Images
Kolesarji in motoristi so med najšibkejšimi udeleženci v prometu. FOTO: Guliver/getty Images
V Zali, denimo, na cesti, ki povezuje Idrijo in Godovič, je v nedeljo okrog 13. ure padel voznik motornega kolesa in zgrmel približno 20 metrov pod cesto. Z vrvno tehniko so ga nazaj na vozišče dvignili prostovoljni gasilci iz Idrije, reševalci in ekipa za helikoptersko reševanje pa so hudo ranjenega motorista prepeljali v ljubljanski klinični center.

V Postojni sta medtem trčila kolesar in motorist. »Štirinajstletnik iz okolice Postojne je v Postojni s kolesom nepravilno zapeljal na nasprotno smerno vozišče in presekal pot 72-letniku na motornem kolesu. Motorist, državljan Italije, je trčil v zadnje kolo kolesa, nato sta oba padla in se lažje poškodovala,« je nesrečo opisala Anita Leskovec, ki na koprski policijski upravi skrbi za odnose z javnostjo. Dodala je, da bodo policisti zoper 14-letnika na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.


Kolesar je bil v nesrečo udeležen tudi na območju Črnomlja, natančneje pri Mihelji vasi. Po prvih ugotovitvah policistov, ki so včeraj okoliščine nesreče še ugotavljali, prav tako so še iskali povzročitelja, je kolesarja prehiteval voznik rdečega avtomobila, a ni zapeljal dovolj daleč na nasprotni pas in z ogledalom je trčil v moškega na kolesu. Voznik avtomobila je nato odpeljal dalje, kot da se ni nič zgodilo, ranjenega kolesarja pa so reševalci odpeljali v bolnišnico.


Sam pa je bil v nezgodo udeležen kolesar na Gorenjskem. Na Vrhpolju pri Kamniku je padel, ko je hotel s ceste zapeljati na pločnik, pri tem pa mu je kolo ušlo izpod nadzora. V nesreči se je moški lažje ranil, ko zberejo vsa obvestila, bodo policisti zoper njega izvedli ustrezen ukrep. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije