STRAŠNA NOČ

FOTO: Pretresljive fotografije iz Ljubljane, tvegali so svoja življenja

Objavljeno 20. april 2019 07.52 | Posodobljeno 20. april 2019 08.57 | Piše: A. L.

Iz bloka so evakuirali okoli 90 stanovalcev.

Nočni požar. FOTO: Gasilska brigada Ljubljana
LJUBLJANA – Gasilce Gasilske brigade Ljubljana so danes malo po polnoči poklicali na pomoč pri gašenju požara v stanovanjskem bloku v Novih Jaršah. Ko so prišli na kraj, je tri stanovanja že zajel ogenj, požar pa je delno preskočil na podstrešje.

»Evakuiranih je bilo 93 oseb, pet je poškodovanih, od tega dva policista in trije stanovalci. Ena oseba je utrpela opekline, ostali so se zastrupili z vdihavanjem dima, tudi oba policista,« sporočajo gasilci GB Ljubljana. Dve stanovanji sta popolnoma uničeni, dve pa delno.

Policijska uprava Ljubljana dodaja še: »Evakuacijo so poleg policistov izvajali gasilci, reševalci in tudi stanovalci, nedvomno so vsi pri tem tvegali svoja življenja. Na tem mestu zato velja pohvala vsem, ki so v dani situaciji naredili vse potrebno in še več, da posledice požara niso bile še hujše.«Ogenj je pogasilo 41 gasilcev, ki so na kraj prišli s 13 vozili. Z GB Ljubljana so sodelovale še prostovoljne operativne enote Zadobrova, Šmartno ob Savi in Tomačevo - Jarše, enota Črnuče pa je bila vpoklicana na dežurstvo v gasilsko brigado.

Gasilci so še dodali:

– Ob 2.30 je bilo poskrbljeno za evakuirane in so bili nameščeni v avtobus LPP, kjer je za njih poskrbela članica enote za psihosocialno pomoč Območnega združenja Ljubljana pri Rdečem križu.
– Ob 3.30 so se stanovalci, ki bivajo do vključno 5. nadstropja, lahko vrnili v svoja stanovanja.
– Ob 3.45 so se v stanovanja lahko vrnili tudi ostali stanovalci, razen v štiri najbolj prizadeta. Mestna občina Ljubljana je poskrbela za namestitev oseb, ki se zaradi preiskave ali uničenih stanovanj ne morejo vrniti.
– Ob 4.30 je bila intervencija zaključena, na mestu so ostale še pristojne službe za preiskavo.

Deli s prijatelji