NESREČA NE POČIVA

FOTO: Posledice mokrih cest: z njih leteli eden za drugim, več poškodovanih

Objavljeno 15. maj 2019 08.04 | Posodobljeno 16. maj 2019 08.11 | Piše: N. K.

Reševalne službe so imele veliko dela po vsej Sloveniji.

Voznik se je poškodoval. FOTO: PGD Škofja Loka
ŠKOFJA LOKA – Mokre ceste in neprilagojena hitrost so bile v deževni sredi vzrok številnih prometnih nesreč.

Ob 15.20 je v Kamnitniku osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v drevo. Voznik vozila se je poškodoval.

Posredovali so gasilci PGD Škofja Loka, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem, s tehničnim posegom postavili vozilo nazaj na vozišče ter odklopili akumulator vozila.
image
Voznik se je poškodoval. FOTO: PGD Škofja Loka

Avtomobili na strehah tudi v Mariboru, Kočevju in pri Ptuju

Ob 15. uri so v naselju Nebova v občini Maribor trčila tri osebna vozila. Dve vozili sta po trku obstali na cestišču, tretje pa je pristalo v obcestnem jarku.

Gasilci GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, po razlitih motornih tekočinah posuli vpojna sredstva ter nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči iz Maribora pri oskrbi in prenosu poškodovanca.

Nekaj minut kasneje je na lokalni cesti Trnovska vas–Drbetinci osebno vozilo zapeljalo s cestišča v obcestni jarek in se prevrnilo na streho.

Gasilci PGD Ptuj so odklopili akumulator, usmerjali promet, z vpojnimi sredstvi posipali iztekle motorne tekočine ter počistili kraj dogodka. Poškodovanih ni bilo.

Okoli 18.30 se je na regionalni cesti Livold–Štalcerji v Kočevju osebno vozilo prevrnilo na streho.

Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa ter posuli iztekle tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči iz Kočevja so eno osebo prepeljali v bolnišnico.
Deli s prijatelji