OBSEŽNA PREISKAVA

FOTO: Policija zasegla droge in večjo količino gotovine

Ovadili bodo devet Slovencev, dva Srba in Hrvata.
Fotografija: Zasežene droge. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Zasežene droge. FOTO: Policija

CELJE – Kriminalisti in policisti PU Celje so v sodelovanju z GPU v torek zaključili z obsežno preiskavo kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z mamili, v okviru katere bodo kazensko ovadili 12 oseb, starih od 27 do 47 let. Devet je slovenskih državljanov, dva sta državljana Srbije in eden državljan Hrvaške. Kazensko ovadbo bodo podali za 12 kaznivih dejanj.

Večmesečna preiskava

Ob zaključku preiskave, v kateri je sodelovalo 85 policistov in kriminalistov, med njimi tudi pripadniki posebne policijske enote PU Celje, so opravili sedem hišnih preiskav. Sedmim osumljenim so odvzeli prostost.

Zasežena gotovina. FOTO: Policija
Zasežena gotovina. FOTO: Policija
Preiskavo so začeli decembra 2018. Ugotovili so, da so glavni akterji kriminalne združbe prek spletne prodajalne s sedežem na območju Celja prodajali opremo za gojenje konoplje in dajali navodila za vzgojo rastlin. Prodajali so sisteme za osvetljavo rastlin, sisteme za prezračevanje, zemljo, gnojila in druge preparate, prednostno namenjene za vzgojo rastlin v nadzorovanem okolju, ki omogoča več žetev pridelka letno in večjo vsebnost tetrahidrokanabinola.

Prav tako so si na sedežu podjetja za proizvodnjo in nadaljnjo prodajo konoplje opremili okoli 70 kvadratnih metrov velik prostor, v katerem so kontrolirano vzgajali dobrih 1000 sadik konoplje. Posušeno konopljo so hranili na drugi lokaciji, kjer so policisti našli 50 paketov po pol kilograma posušenih rastlinskih delcev konoplje.

Droge in gotovina

Skupaj so med torkovimi hišnimi preiskavami v sedmih prostorih, opremljenih za kontrolirano gojenje in pridelavo konoplje, našli in zasegli:
· okoli 1500 sadik konoplje v različnih fazah zorenja,
· okoli 28 kilogramov posušenih cvetov konoplje, pripravljenih za nadaljnjo prodajo,
· dobrih 60.000 evrov gotovine,
· več opreme za gojenje konoplje in
· več pripomočkov za preprodajo droge, kot so tehtnice, aparati za vakuumsko pakiranje in podobno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije