TRAGEDIJA NA REGIONALKI

FOTO: Policija razkriva podrobnosti hude nesreče, umrla sta sopotnika (41)

Skrb vzbujajoča statistika nesreč v novem letu.
Fotografija: Prometna nesreča pri Kočevski Poljani. FOTO: Pu Novo Mesto
Odpri galerijo
Prometna nesreča pri Kočevski Poljani. FOTO: Pu Novo Mesto

KOČEVSKE POLJANE – V hudi prometni nesreči, v kateri so bila malo po 5. uri zjutraj na cesti Podturn–Črnomelj udeležena tri vozila, sta umrla moška na zadnjih sedežih avtomobila povzročiteljice nesreče v vozilu hyundai, so pojasnili pri PU Novo mesto. Sopotnika sta bila stara 41 let, doma z območja Ivančne Gorice in Žužemberka, povzročiteljica nesreče pa ima 44 let. V vozilu so bili sicer poleg voznice še trije potniki.



Nesreča se je zgodila, ker voznica hyundaia, ki je vozila iz Podturna proti Črnomlju, hitrosti vožnje ni prilagodila stanju na vozišču. Vozilo je začelo zanašati, zapeljalo je na levosmerno vozišče, tam pa je iz smeri Črnomlja pripeljalo osebno vozilo dacia. Vozili sta silovito trčili, nato pa je pripeljalo še vozilo golf in trčilo v hyundaia, so potek nesreče opisali pri PU Novo mesto.

Reševali ukleščene udeležence nesreče

Gasilci GRC Novo mesto in PGD Dolenjske Toplice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje vozil, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščene osebe in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Novo mesto. Ti so na kraju oskrbeli šest oseb in jih nato prepeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico. Po podatkih tamkajšnjega osebja so po prvih ocenah v relativno dobrem stanju in le lažje poškodovane.



Delavci cestnega podjetja so odstranili vozila in očistili cestišče. Cesta je bila v času odpravljanje posledic nesreče zaprta za ves promet, poroča uprava za zaščito in reševanje.
 

Skrb vzbujajoča statistika

»Statistika je skrb vzbujajoča. Lani smo imeli 15 mrtvih v prometnih nesrečah, letos se je začelo slabo,« je povedal Željko Zrilič, vodja oddelka za cestni promet pri PU Novo mesto. Pojasnil je še, da gre za eno hujših nesreč na regionalnih cestah. Ena od okoliščin prometne nesreče, ki jo preiskuje policija, je tudi sneg na cesti. ​Cestišče v času prometne nesreče ni bilo spluženo, je pa bilo posipano. Glede na stanje vozišča je voznica vozila prehitro, je pojasnil Zrilič in ob tem poudaril, če je na cesti okoli tri centimetre snega, ne gre pričakovati, da bodo cestne službe plužile. V nesreči udeležena vozila so imela zimsko opremo, je dodal.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije