KOLESAR IN AVTOMOBIL

FOTO: Po trku pristal v potoku

Objavljeno 18. avgust 2019 17.51 | Posodobljeno 18. avgust 2019 17.51 | Piše: B. K. P.

Pri Sevnici trčila avto in kolesar, na gorenjski avtocesti nesrečo povzročil pijani voznik

Avto so nazaj na cesto spravili gasilci. FOTO. Pgd Sevnica
LJUBLJANA – Te dni je zaradi povečanega števila turistov, tako domačih kot tujih, na cesti več prometa ter posledično prometnih nesreč. Včeraj zjutraj se je ena od njih zgodila zaradi neprilagojene hitrosti ter vožnje pod vplivom alkohola. Voznik je na gorenjski avtocesti izgubil nadzor nad avtomobilom, zaneslo ga je in dvignilo v zrak, nakar je trčil v prometno tablo zunaj vozišča. Avto se je nekajkrat prevrnil in obstal na strehi. Z njega je odpadlo nekaj delov, ki so zadeli in poškodovali dve vozili, ki sta pripeljali mimo, voznik in sopotnica pa sta se ranila. Policisti, ki so prišli na kraj nesreče, so vozniku odredili preizkus z alkotestom in ta mu je v litru izdihanega zraka nameril 0,98 miligrama alkohola. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje zoper njega vodijo predkazenski postopek.
Voznika, ki je zapeljal v potok, so iz avtomobila rešili gasilci, ki so avto tudi postavili na kolesa in potegnili na cesto.
image
Člani PGD Sevnica so kraj nesreče zavarovali. FOTO. Pgd Sevnica

Precej grozljiva je bila videti nesreča, ki se je v nedeljo okrog 15.40 pripetila na cesti med Šentjanžem in Srednikom. Trčila sta osebni avto in kolesar, avto pa je po trku zapeljal po nabrežini in pristal v potoku. Voznika so rešili gasilci, za ranjenca, bila sta dva, pa so poskrbeli reševalci in ju odpeljali v celjsko bolnišnico. Prostovoljni gasilci iz Sevnice so na potok postavili lovilna črevesa in preprečili, da bi vanj iztekle motorne tekočine, avto postavili na kolesa in ga potegnili iz vode. Slabo uro pozneje se je huda prometna nesreča pripetila na štajerski avtocesti med Blagovico in Podmiljem. Udeležena sta bila osebni avto in kombinirano vozilo, po trku pa se je slednje prevrnilo na bok. Ranilo se je pet ljudi, oskrbeli so jih domžalski reševalci in štiri od njih odpeljali za zdravljenje. Na štajerski avtocesti je znova počilo v nedeljo okrog pol devetih zvečer, ko so trčila štiri osebna in tovorno vozilo. Tokrat ranjenih ni bilo, so pa imeli gasilci veliko dela s prečrpavanjem goriva, ki je začelo iztekati iz rezervoarja enega od avtomobilov, nato pa so morali cesto še očistiti in posuti z vpojnimi sredstvi. 
0,98
mg/l je napihal povzročitelj nesreče na gorenjki.
Deli s prijatelji