POGREB

FOTO: Žalostno slovo od Klemna, ki so ga imeli vsi radi

Objavljeno 23. november 2018 07.01 | Posodobljeno 26. november 2018 07.57 | Piše: Aleksander Brudar

V Trebnjem so se včeraj poslovili od Klemna Musulina, ki je po službeni zabavi izginil pod Krvavcem. Njegovi nekdanji soigralci nogometa iz Črnuč so užaloščeni ženi in sinu podarili prav poseben dres.

Pokopali so ga v Trebnjem. FOTO: Marko Feist
TREBNJE – Pokopališče v Trebnjem je bilo včeraj ob treh popoldne premajhno za vse, ki so se hoteli še zadnjič posloviti od 36-letnega Klemna Musulina. Na njegovo zadnjo pot so ga poleg najožjih družinskih članov, med katerimi sta bila žena Sonja Stipanović Musulin in njun sin Teo, pospremili njegovi sedanji in nekdanji soigralci nogometa. Nazadnje je namreč igral za Nogometni klub Bartog Trebnje, prej pa je bil član Nogometnega kluba Črnuče.
image
Klemen Musulin.

Kot nam je povedal predsednik Nogometnega društva Črnuče Roman Jerebič, je imel nesrečni Klemen v klubu veliko prijateljev. Veljal je za dobrega človeka, prav vsi so ga imeli zelo radi. V spomin na najlepše dni, ki jih je Klemen preživel v Črnučah, so sedanji in nekdanji tamkajšnji nogometaši Sonji in Teu izročili dres s svojimi podpisi.
image
Iskalna akcija. FOTO: NK Bartog Trebnje

V njegovo iskanje pod Krvavcem, kjer je v noči na soboto, 10. novembra, kar naenkrat izginil, so se poleg družine in črnuških nogometašev aktivno vključili tudi nogometaši iz Trebnjega. »Večkrat smo že dokazali, da imamo Trebanjci veliko srce. Verjamem, da bo tudi tokrat tako,« je sredi prejšnjega tedna, ko je še potekala iskalna akcija, povedal Dejan Smuk, predsednik NK Bartog Trebnje.
image
Žalostno slovo. FOTO: Marko Feist

Ko pa je bilo jasno, da Klemna nikoli več ne bo nazaj, so trebanjski nogometaši sporočili: »Klemnovi ženi in sinu, ki je tudi naš član, ter preostali družini izrekamo iskreno sožalje. Počivaj v miru, Klemen! Pogrešali te bomo.« Tamkajšnji vodja nogometne šole Leon Lobe nam je včeraj povedal, da so se v klubu odločili, da bodo družini pomagali tako finančno kot moralno, Klemnovega sina pa so oprostili plačila celoletne vadnine: »Na Klemna imamo zelo lepe spomine, čeprav je bil le dobro leto in pol pri nas. Tudi svojega otroka je vključil v naš klub. Bil je človek na mestu in velika škoda je, da je tako mlad odšel.«
 

Našli so ga en teden po izginotju


Prav vsi, ki so nesrečnega Klemna poznali, pa tudi vsi tisti, ki se jih je zgodba o njegovem izginotju tako ali drugače dotaknila, so ves čas upali, da ga bodo v obsežni iskalni akciji vendarle našli živega. Tiste noči na soboto, 10. novembra, se je Klemen s službene zabave na Krvavcu odpravil ven, najverjetneje na svež zrak, od takrat pa se je za njim izgubila vsaka sled.
Klemnovi ženi in sinu, ki je tudi naš član, ter preostali družini izrekamo iskreno sožalje. Počivaj v miru, Klemen! Pogrešali te bomo.


Reševalci oziroma iskalci so že v soboto našli njegov mobilni telefon, a policija je menila, da ga je nekdo našel in odložil pred hotelom. Iskanje se je nadaljevalo naslednje dneve, vse do sobote, 17. novembra. Vanj so bili poleg policistov vključeni gorski reševalci, gasilci in seveda Klemnova družina ter njegovi prijatelji. Vmes je Sonja celo ponujala denarno nagrado za tistega, ki bi jim lahko pomagal pri podatku, kje je nesrečni nogometaš.
image
Pokopali so ga v Trebnjem. FOTO: Marko Feist

Iskanje je bilo sicer izjemno zahtevno, saj se je bilo treba prebijati skozi razgibano in nevarno območje. »To so taki ljudje, da sploh ne morem verjeti. Spuščajo se po grebenih navzdol,« je sredi prejšnjega tedna razlagala Sonja. Teden dni po Klemnovem izginotju je nato policija na območju Krvavca skupaj s svojci, gorskimi reševalci, vodniki reševalnih psov in gasilci izvedla še obsežno iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo 240 usposobljenih iskalcev.
36
let je bil komaj star Klemen Musulin.


Okoli 12. ure je prišla žalostna novica, Klemna so našli mrtvega med Krvavcem in naseljem Kokra na višini okoli tisoč metrov. »Hvala za vsak korak in pot, ki ste jo prehodili za Klemna. Jaz in Teo bova močna, on pa ve, da ga imava zelo zelo rada!!« je le nekaj minut kasneje na facebooku zapisala Sonja. 
Deli s prijatelji