KRUTA NARAVA

FOTO: Masaker pri Rakeku, napada ni preživel

O krvoločnem dogajanju pričajo le še krvave sledi.
Fotografija: O grozljivem dogodku pričajo krvave sledi. FOTO: Polona Grintal
Odpri galerijo
O grozljivem dogodku pričajo krvave sledi. FOTO: Polona Grintal

RAKEK – Še preden se je zdanilo, se je v Rakeku razpletala kruta zgodba iz narave, kakršne se običajno ne dogajajo neposredno pred človeškimi očmi. Žrtev v njej je bil jelen, ki je najverjetneje volku dalj časa ranjen bežal. Naposled se je zatekel k eni od bližnjih hiš, kjer se je najbrž izmučen od bega še zadnjič uprl ... Pri družini Grintal (drama se je dogajala neposredno ob njihovi hiši) niso slišali ničesar. Prvi je zjutraj hišo zapustil sin, pripoveduje Polona. Ob 4.30 je šel od doma, a videl ni ničesar. Šele ko se je zdanilo, so prejeli klic sosedov o tem, kakšno razdejanje imajo okoli hiše. Ko so odprli vrata, da bi videli, o čem jim vendarle pripovedujejo, so imeli kaj videti: »Pravi masaker okoli hiše.«

Že na dvorišču je bilo krvavo, avto je žival v silovitem boju za preživetje poškodovala, nekaj deset metrov stran od hiše pa so v krvi, ki je bila na beli snežni podlagi še vidnejša, zagledali na pol požrtega jelena (zadnji del je bil požrt, preostanek pa ne). Polono preseneča, da se ob tem ni oglasil njihov pes, lajali pa očitno niso niti štirinožci sosedov, pa čeprav imajo kakšnega praktično pri vsaki hiši v bližini.

»Pred kakšnimi 14 dnevi je sprehajalec nedaleč stran od hiš pri Ivanjem selu, to je blizu nas, takole ujel volka,« pravi Polona.
»Pred kakšnimi 14 dnevi je sprehajalec nedaleč stran od hiš pri Ivanjem selu, to je blizu nas, takole ujel volka,« pravi Polona.

Kadaver so prevzeli lovci, ki so na vratu živali našli sledi ugriza, in ga odnesli na mrhovišče, a kri je ostala. Polona iskreno pravi, da jo je strah. Nekoliko tudi zaradi tega, ker se utegne zver vrniti. Nekaj okrvavljenega snega so zato že odstranili, a upajo, da bodo kmalu padavine, ki bodo sprale še preostale sledi krvavega dogodka. Posredovala je tudi policija in naredila zapisnik. Kdo bo domačim povrnil škodo na avtomobilu, še ne vedo. »S tem se bomo ukvarjali v ponedeljek,« nam je dejala Polona.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije