DRSEL JE

FOTO: Huda nesreča, obvisel 15 metrov nad tlemi

Objavljeno 23. april 2019 13.18 | Posodobljeno 23. april 2019 13.22 | Piše: Ma. M.

Jadralni padalec je napačno ocenil razdaljo. 

Reševanje ujetega jadralnega padalca. FOTO: PU Nova Gorica
GORENJA TREBUŠA – V soboto ob 16.16 so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni o nesreči 52-letnega jadralnega padalca z območja MOL na težko dostopnem terenu na območju Gorenje Trebuše (v kraju Razazija, na  790 metrih nadmorske  višine).

image
Reševanje ujetega jadralnega padalca. FOTO: PU Nova Gorica
Jadralni padalec (bil je ustrezno opremljen za letenje s padalom) je okoli 15.45 vzletel s travnika izpred ene od  tamkajšnjih hiš in nato letel proti travniku, približno 200 višinskih metrov nižje. Po približno petih minutah je med pristankom napačno ocenil višino in tik pred travnikom zadel vrh okoli 20 metrov visokega drevesa. S sedežem jadralnega padala je zdrsel skozi krošnjo drevesa, dokler se vrvice kupole jadralnega padala niso ovile okoli vej in tako zaustavile padanje (obvisel je približno 15 metrov nad tlemi). Med drsenjem ob deblu se je z obema nogama večkrat zataknil med veje in si poškodoval nogi (sum zloma obeh gležnjev).
 
Na kraju nesreče sta bila tudi policista gorske policijske enote PU Nova Gorica in reševalci GRS Tolmin, ki so hudo
image
Reševanje ujetega jadralnega padalca.  FOTO: PU Nova Gorica
poškodovanega padalca spustili z drevesa in mu nudili prvo pomoč. Nato so ga prevzeli člani dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika skupaj s policistom letalcem in ga s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.
 
Policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so sporočili iz PU Nova Gorica. 
Deli s prijatelji