NA ZADNJI PETEK LETOS

FOTO: Eksplozija zakoncema Pevc razdejala dom

Objavljeno 02. januar 2019 17.12 | Posodobljeno 02. januar 2019 17.47 | Piše: Oste Bakal

Gasilci pomagali sinu zakrpati okna in vrata.

Gasilci v naselju Radomerje so preprečili še večjo škodo. FOTOGRAFIJI: Oste Bakal
MORAVSKE TOPLICE – Zadnji petek v letošnjem letu je četrt čez deveto zvečer v naselju Bogojina v občini Moravske Toplice eksplodiralo. V kuhinji stanovanjske hiše Klare Pevc, na naslovu Bogojina 25, je eksplodiral plin. Po poročilu uprave za zaščito in reševanje so gasilci PGD Bogojina pogasili začetni požar in zasilno zaprli okna in vrata, ki so bila uničena.

V nesreči sta se poškodovali dve osebi, poleg lastnice hiše Klare Pevc še njen mož, ki je tudi sam gasilec. Oba so reševalci NMP Murska Sobota nemudoma prepeljali v SB Murska Sobota, kjer so jima dali nujno medicinsko pomoč in ju odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Oba sta namreč dobila nekoliko hujše opekline po telesu, nesrečni ženski naj bi zagoreli lasje, kar so mož in sosedje nemudoma pogasili. Policisti ugotavljajo vzrok za eksplozijo, pripisali pa so, da je nastalo za 20.000 evrov škode.

Zakonca sta dobila nekoliko hujše opekline po telesu, ženski pa naj bi zagoreli tudi lasje.


Kot nam je povedal dolgoletni gasilski funkcionar PGD Bogojina in Gasilske zveze Moravske Toplice Drago Ivanič, sosed nesrečne družine, ki je med prvimi pritekel na pomoč, je najverjetneje zagorel dovod plina iz jeklenke do gorišča. Zato je odjeknila eksplozija, kar je imelo za posledico veliko uničenje v domu Pevčevih. Izvedeli smo, da gre za skromno, pridno in delavno družino. Sinu poškodovanih zakoncev so gasilci pomagali vsaj začasno zakrpati okna in vrata, da ne bo novega leta dočakal na prepihu.

Zagorelo je v garaži

Pomurski gasilci pa niti v noči na zadnjo letošnjo soboto niso veliko počivali. Le nekaj minut za eksplozijo plina so na teren morali gasilci štirih prleških prostovoljnih gasilskih društev. Ob 21.29 je namreč v naselju Radomerje v občini Ljutomer zagorelo v garaži stanovanjske hiše. Gasilci iz PGD Radomerje, PGD Ljutomer, PGD Gresovščak in PGD Spodnji Kamenščak so požar pogasili ter prezračili in pregledali prostore.
image
Pomurski gasilci ob koncu tedna niso počivali.

Pozneje so policisti z ogledom kraja dogodka ugotovili, da je ogenj izbruhnil zaradi napake na električni napeljavi. Nastalo je za 5000 evrov škode. Sicer je gorelo že v petek zjutraj, ko je ob 6.31 v naselju Galušak v občini Sv. Jurij ob Ščavnici zagorela počitniška hišica. Objekt, ki je zgorel v celoti, so pogasili gasilci PGD Sovjak, PGD Stara Gora in PGD Sv. Jurij ob Ščavnici. 

Deli s prijatelji