HIŠNE PREISKAVE

FOTO: 700 predmetov na policiji čaka na lastnike. So morda vaši?

Objavljeno 16. maj 2018 13.55 | Posodobljeno 16. maj 2018 14.06 | Piše: N. K.
Vlomilci so bili dobro organizirani.
Več kot 700 predmetov še čaka na lastnike. FOTO: PU Kranj
BLED, RADOVLJICA – Gorenjski kriminalisti so 11. maja 2018 zaključili kriminalistično preiskavo, ki so jo proti štirim osebam vodili zaradi sumov vlomov v stanovanjske hiše na območju Bleda in v Radovljice. Doslej so preiskali 10 vlomov v hiše na teh območjih v letih 2017 in 2018, potekajo pa še nadaljnje preiskovalne aktivnosti, v katerih policija išče lastnike več kot 700 zaseženih predmetov. Številčno gre za enega večjih zasegov predmetov gorenjskih kriminalistov pri preiskovanju vlomov. Gre za stvari, ki najverjetneje izvirajo iz drugih kaznivih dejanj ter vlomov od leta 2012 naprej na Gorenjskem in so bile zasežene v tej kriminalistični preiskavi (zlatnina, nakit, dragi kamni, ročne ure, kovanci, posoda, oblačila, orožje itd.). Kaj vse so policisti še našli, si lahko ogledate v fotogaleriji.

Glede na zbrana obvestila je podan utemeljen sum, da sta v devetih primerih v objekte vlamljala dva ista osumljenca, še en vlom pa je eden od njiju izvršil skupaj s tretjim osumljencem. V treh primerih je sodelovala tudi ženska, ki je prikrivala storilce in predmete kaznivega dejanja ter si na ta način pridobivala protipravno premoženjsko korist. Vsi osumljenci so z območja Gorenjske, so sporočili iz PU Kranj.

Prepoznava in prevzem predmetov za lastnike bo na PP Bled potekala organizirano in zaradi velikega števila predmetov po točno določenem sistemu, ki je s fotografijami predstavljen na spletni strani policije.
Deli s prijatelji