STOP, POLICIJA

Filmske akcije slovenskih policistov: lovili pobegla voznika

Vozila sta brez vozniškega dovoljenja, na znake policistov nista ustavila.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

NOVA GORICA, MARIBOR – Policisti so v četrtek in ponoči obravnavali dva voznika osebnih avtomobilov, ki na njihove znake nista ustavila. Prvi se je pri begu zaletel v parkirana vozila in pobegnil peš, a so ga kmalu prijeli. Drugi je kasneje sam ustavil. Obema so vozilo zasegli in ju bodo kazensko ovadili.

Mariborski policisti so ponoči okoli 0.30 v Mariboru obravnavali voznika osebnega vozila, ki ni ustavil na njihove znake. Med bežanjem je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v štiri parkirana vozila ter kraj zapustil peš, a so ga kmalu izsledili, poroča PU Maribor.

Ugotovili so, da je 27-letnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano vozilo, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozilo so mu zasegli, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu pa ga bodo kazensko ovadili.

Tudi novogoriški policisti so v četrtek popoldne v enem od naselij v Goriških brdih obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov. Voznik ni upošteval njihovih znakov, ko so ga med vožnjo ustavljali na predpisan način, poroča PU Nova Gorica.

V nadaljevanju so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako ni želel sodelovati v postopku in je odločno odklonil odrejeni preizkus alkoholiziranosti. Poleg več kršitev prometnih predpisov se je tudi nedostojno vedel do policistov in ni upošteval zakonitega ukrepa uradnih oseb.

Vozilo so mu zasegli. Zaradi kršitev zakonov o pravilih cestnega prometa ter varstvu javnega reda in miru ga čaka še srečanje s sodnikom, saj ga bodo kazensko ovadili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije