SKUŠAL ZBITI POLICISTA

Filmska akcija: podivjanega voznika še vedno iščejo

Voznik, ki je še vedno na begu, je skušal zbiti policista. 
Fotografija: Policista sta bila med lovom udeležena v prometni nesreči. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Policista sta bila med lovom udeležena v prometni nesreči. FOTO: PU Koper

KOPER – Koprski policisti, ki so sodelovali v nočni akciji in lovili podivjanega voznika škode, si bodo to noč gotovo za dolgo zapomnili. Kot so sporočili iz PU Koper, so ob treh ponoči na cesti Dragonja–Župančiči ustavljali škodo superb poljskih registrskih tablic, ki je pripeljala iz smeri Dragonje. Voznik je pri kontroli policistu izročil osebno izkaznico, za katero se je kasneje izkazalo, da ni njegova. Policist je od voznika zahteval tudi vozniško ter prometno dovoljenje, a je voznik sunkovito speljal z veliko hitrostjo pobegnil v smeri Župančičev.

Škoda, s katero je bežal pred policisti. FOTO: PU Koper
Škoda, s katero je bežal pred policisti. FOTO: PU Koper


Na izsleditev vozila je bilo napotenih policijskih patrulj, ena izmed njih je vozilo opazila v Vaganelu, ga skušala zaustaviti, vendar voznik policijskih ukazov ni upošteval, temveč je namenoma zapeljal proti policistu in intervencijskemu vozilu. Policist je odskočil, voznik pa je trčil v policijsko vozilo in nadaljeval beg po Tribanski cesti proti koprskemu pokopališču. Policista sta ga zasledovala in bila nato udeležena v prometni nesreči, v kateri sta se poškodovala.

Policista sta bila med lovom udeležena v prometni nesreči. FOTO: PU Koper
Policista sta bila med lovom udeležena v prometni nesreči. FOTO: PU Koper

Vozniku na begu so po približno dveh kilometrih bega postavili blokado, a je, ko je opazil policijsko vozilo, zapeljal na dvorišče stanovanjske hiše in peš nadaljeval beg proti Šalari. Kljub temu da so v iskanje vključili policijskega psa, ga v naselju niso našli. Kasneje so ugotovili, da je v naselju naletel na ustavljeno vozilo, ki je bilo v pogonu, saj je lastnik za trenutek stopil v hišo, in ga ukradel. Policisti so na širšem območju postavili blokade in o begu obvestili italijanske in hrvaške organe.

Policisti še vedno iščejo voznika, ki je zdaj osumljen tatvine, odvzema dveh vozil in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. Sumijo, da gre za državljana EU. Dodajajo še, da je ogrožal življenje policistov in da so se policisti v akciji izkazali in dokazali svojo požrtvovalnost in odločnost izvesti nalogo ne glede na nevarnost, ki so ji bili izpostavljeni.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije