Ena voznica v tovornjak, druga v jarek

Ukleščeno voznico, ki je trčila s tovornjakom, so reševali iz vozila.
Fotografija: Eno voznico so odpeljali v UKC Ljubljana, drugo v Izolo. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Eno voznico so odpeljali v UKC Ljubljana, drugo v Izolo. FOTO: Getty Images

V četrtek so policisti ob 16.40 obravnavali prometno nesrečo pri Ilirski Bistrici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 70-letna voznica iz Ilirske Bistrice vozila osebni avto po regionalni cesti od Dobropolja proti Ilirski Bistrici. V desnem ovinku je zapeljala na nasprotnosmerno vozišče in trčila v tovorno vozilo, ki ga je pravilno po svojem smernem vozišču vozil 49-letni domačin.

Posredovali so gasilci PGD Ilirska Bistrica, ki so kraj dogodka zavarovali, s tehničnim posegom rešili ukleščeno voznico iz osebnega vozila, z vpojnim sredstvom posuli razlite tekočine, odklopili akumulatorja vozil, poškodovani voznici nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči iz Ilirske Bistrice ter jim nato pomagali pri dokončni oskrbi in prenosu v reševalno vozilo. Poškodovano voznico so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Najprej na ograjo, nato v prometni znak

Ob 22.35 pa so bili obveščeni, da je v Podgradu, v križišču za Ilirsko Bistrico, osebni avto zapeljal čez ograjo in se prevrnil na bok. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 46-letnica vozila osebni avto od Hrušice proti Starodu in v križišču zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljala desno in z vozišča na varnostno ograjo, trčila v prometni znak, ki označuje konec naselja Podgrad, in se je prevrnila v obcestni jarek, kjer je vozilo obstalo na levem boku.

Gasilci PGD Ilirska Bistrica in PGD Podgrad so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem pri oskrbi. Ekipa nujne medicinske pomoči iz Ilirske Bistrice je poškodovanko oskrbela in prepeljala na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico.

V nesreči se je voznica lažje poškodovala, izdana ji je bila globa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije