Dvakrat med postopkom prišlo do napada na policistko

Zgodilo se je v ponedeljek.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo

Novomeški policisti so v ponedeljek obravnavali dva primera, v katerih je med postopkom prišlo do napadov na policistko. 

Popoldne so policisti posredovali v okolici Otočca, ker je pijan moški kršil javni red in mir in nadlegoval svojce. Med vožnjo tja so kršitelja opazili v avtomobilu. Znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali, ni upošteval in je vožnjo nadaljeval, vozilo pa kasneje ustavil na dvorišču stanovanjske hiše. Policisti so med postopkom ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 0,66 miligrama alkohola, je pa bil potnik v vozilu. Voznik in on sta policistom poskušala preprečiti zaseg avtomobila in nista upoštevala njihovih ukazov. Med postopkom je eden tudi napadel policistko. Zoper oba so policisti uporabili prisilna sredstva, ju obvladali in pridržali. Zaradi napada na uradno osebo bodo policisti zoper napadalca podali kazensko ovadbo.

Na Novem trgu sta prenočevala

V ponedeljek zvečer so policisti posredovali še na Novem trgu, ker sta 31-letnik in 56-letnica s prenočevanjem na javnem kraju kršila javni red in mir. Policisti so jima ukazali, da zapustita trg, a tega nista upoštevala. Ženska, ki je bila pod vplivom alkohola, je kričala na mimoidoče in žalila policiste, zato so jo pridržali. Med postopkom je napadla policistko in jo lažje poškodovala. Policisti so zoper njo uporabili prisilna sredstva in jo obvladali. Ovadili jo bodo na pristojno tožilstvo zaradi napada na uradno osebo, obema pa so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije