MLADO DEKLE

Dramatično na Soči, voda potegnila kajakašico

Obrnilo jo je. 
Fotografija: Soča je bila precej deroča. FOTO: PU Nova Gorica
Odpri galerijo
Soča je bila precej deroča. FOTO: PU Nova Gorica

BOVEC – Policiste OKC PU Nova Gorica so ob 13.15 obvestili o nesreči kajakaša na vstopno-izstopnem mestu za kajakaše in raftarje blizu naselja Srpenica na Bovškem.

Po prvih zbranih podatkih je šest kajakašev, državljanov Velike Britanije, v lastni režiji s kajaki vstopilo na vstopnem-izstopnem mestu za kajakaše in raftarje Srpenica 1. Nato so se spustili ter nadaljevali plovbo po reki Soči proti drugemu vstopnemu mestu za kajakaše (Srpenica 2).

V bližini drugega vstopnega mesta (Srpenica 2, Ilovo) je 26-letno kajakašico, ki je bila tretja v skupini tujih kajakašev, med plovbo močan rečni tok obrnil (z glavo navzdol).


Rešila se je sama

Britanska državljanka je iz kajaka izplavala, plovilo pa je odneslo po reki Soči naprej (v smeri naselja Trnovo ob Soči). Pri tem se je kajakašica ujela oziroma zagozdila za drevo, drugi kajakaši pa so jo poskušali rešiti, vendar jim to ni uspelo.
 
Močan vodni tok narasle reke Soče je Britanko odnesel naprej (proti naselju Trnovo ob Soči). Nedolgo  zatem  ji  je  sami  uspelo  izplavati  iz reke in skupaj s prijateljem počakala na nasprotnem (levem) bregu reke Soče, kjer so jo nato prevzeli člani GRS Tolmin.

Poleg policistov PP Bovec so na kraju posredovali tudi bovški gasilci, reševalci GRS Bovec in reševalci ZD Tolmin.

Kajakašica (26) se je pri tem predvidoma lažje poškodovala (utrpela je le odrgnine na levi dlani). Kasneje je bila odpeljana na preventivni pregled v ZD Tolmin.

Bovški policisti nadaljujejo dodatno zbiranje obvestil o nesreči, poroča PU Nova Gorica.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije