FILMSKO

Drama v Ljubljani: odjeknili streli, policija pojasnjuje, kaj se je dogajalo (VIDEO)

Roparja vklenjena.
Fotografija: Policijska intervencija na Dunajski cesti. FOTO: Blažž Samec
Odpri galerijo
Policijska intervencija na Dunajski cesti. FOTO: Blažž Samec

Poročali smo, da se je danes malo pred 19.30 v Ljubljani odvijala prava drama, ko je križišče Vilharjeve in Dunajske ulice zasedlo več policijskih vozil. Policija je zdaj pojasnila, kaj se je zgodilo.

Nekaj po 19. uri so bili policisti obveščeni o ropu prodajalne bencinskega servisa ob Celovški cesti v Ljubljani. Zamaskirana storilca sta vstopila v prodajalno. Od zaposlenih sta z orožjem v rokah in grožnjami zahtevala gotovino, ki sta jo vzela, nato pa s kraja pobegnila. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj.

Policisti so na podlagi informacij, ki jih je posredoval občan, izsledili vozilo, s katerim sta se storilca odpeljala, ter ga začeli ustavljati z modrimi lučmi in s sireno. Voznik ni ustavil, pač pa je vožnjo nadaljeval proti središču Ljubljane, na poti pa storil več prekrškov in trčil v najmanj dve vozili. Policisti so vozilo uspešno ustavili v križišču Vilharjeve in Celovške ceste, kjer so prijeli enega storilca. Drugi je zbežal s kraja, a so policisti tudi tega prijeli v bližini železniške postaje. Storilca sta bila tako v manj kot pol ure od oboroženega ropa bencinske črpalke v rokah policije.

Eden izmed storilcev je imel pri sebi tudi orožje. Pred prijetjem so policisti izstrelili štiri opozorilne strele. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti so osumljenima odvzeli prostost. Ogled kraja in zbiranje obvestil pa še potekata, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije