TIMSKO DELO

Drama pri Bledu, policisti in mimoidoči oživljali voznika

Objavljeno 14. maj 2019 11.29 | Posodobljeno 14. maj 2019 11.48 | Piše: T. V.

Kaže, da so bile vzrok nesreče zdravstvene težave.

Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
BLED – V ponedeljek popoldne je med vožnjo z Bleda proti Lescam pri krožišču za golf voznik zapeljal s ceste in trčil v drevo.

Posredovali so radovljiški in blejski policisti, na kraju pa so se že ustavili tudi naključni mimoidoči.

Radovljiški policist, ki je bil tudi prvi posredovalec, je takoj ocenil stanje voznika in zaznal, da ne diha, zato so ga mimoidočimi spravili iz vozila in začeli temeljne postopke oživljanja. Drugi del policijske patrulje je medtem pripravil opremo za oživljanje, ki je bila v policijskem vozilu. Uporabili so avtomatski defibrilator in obrazno masko za predihavanje. Med nudenjem prve pomoči se je na kraju ustavila tudi zdravnica iz jeseniške bolnišnice, ki je do prihoda reševalcev prevzela izvajanje masaže srca, radovljiški policist pa je nadaljeval predihavanje.

Timsko delo naključnih mimoidočih, blejskih in radovljiških policistov ter zdravnice do prihoda reševalcev je bilo uspešno. Voznika so odpeljali v zdravstveno ustanovo. Okoliščine kažejo, da je voznik s ceste zapeljal zaradi zdravstvenih težav in je bil to tudi razlog za oživljanje, so sporočili iz PU Kranj.
Deli s prijatelji