Drama na Krvavcu: otrok je padel s sedežnice

Policisti so prepričani, da bi se vse skupaj končalo huje, če ga ne bi rešila neznana moški in ženska. 
Fotografija: Na Krvavcu se je odvijala prava drama. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Na Krvavcu se je odvijala prava drama. FOTO: Tomi Lombar, Delo

»Policisti so danes dopoldne na Krvavcu obravnavali padec otroka s sedežnice. S smučišča je bil po transportu do spodnje postaje žičnice odpeljan v zdravstveno ustanovo. Po prvih podatkih pa ni huje poškodovan,« poroča PU Kranj.

Kot pojasnjujejo, okoliščine kažejo, da se je med vožnjo s sedežnico premaknil preveč na rob sedala in po nekaj deset metrih vožnje zdrsnil pod zapiralo sedežnice, kjer sta ga pred padcem v globino z rokami ujela in zadržala dva druga smučarja. Delavec smučišča je sedežnico takrat ustavil, pod njo pa so delavci na smučišču, mimoidoči in policist hitro raztegnili zaščitno mrežo, s katero so močno ublažili okoli 10-metrski padec proti tlom. Otroku je bila nudena pomoč reševalcev na smučišču. Tuja krivda je po do zdaj zbranih obvestilih izključena.

Podatkov o ženski in moškem, ki sta otroka na sedežnici ujela in zadržala toliko časa, da se je pod njimi pripravila mreža za reševanje, policija nima in ju prosi, da se jim javita. Verjetno gre za tujca. Brez njiju in prisebnih ljudi pod sedežnico bi se dogodek zagotovo odvil drugače.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije