Doma tiskal denar

Pri 41-letniku zasegli ponarejene bankovce. Imel tehnično in informacijsko opremo za ponarejanje.
Fotografija: Ponaredke je unovčeval po vsej Sloveniji. FOTO: Pu Celje
Odpri galerijo
Ponaredke je unovčeval po vsej Sloveniji. FOTO: Pu Celje

Velenjski policisti so prijeli 41-letnega moškega, doma z območja Šmarja pri Jelšah, ki je imel pri sebi več evrskih bankovcev, za katere je obstajal sum, da so ponarejeni. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja denarja so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Čaka ga kazenska ovadba.

Na naslovu njegovega bivanja so opravili hišno preiskavo ter našli in zasegli več kot 2000 ponarejenih evrov, ki so bili pripravljeni za razpečevanje. In sicer 4 bankovce za 500 evrov, 30 bankovcev za 50 evrov, 2 bankovca za 20 evrov, 6 bankovcev za 10 evrov in 43 bankovcev za 5 evrov. V fazi izdelovanja je imel še bankovce v vrednosti več kot 16.000 evrov (32 po 500 evrov, 2 bankovca po 50 evrov, 6 bankovcev po 20 evrov, 3 bankovce po 10 evrov, 12 bankovcev po 5 evrov) in 21 bankovcev po 1000 jenov.


»Poleg ponarejenih bankovcev smo osumljenemu 41-letniku zasegli še tehnično in informacijsko opremo za ponarejanje denarja, dva tiskalnika, prenosni računalnik ter več listov s potiski evrskih bankovcev, jenov in rubljev,« dodaja Milena Trbulin, predstavnica celjske policijske uprave za stike z javnostjo.

Osumljeni je bankovce najpogosteje unovčeval na območju Policijske uprave Celje, kjer so letos obravnavali več primerov unovčitve ponarejenih bankovcev za 5 in 10 evrov. Ponaredke je spravljal v promet tudi drugod po Sloveniji, največ na območju PU Koper in Ljubljana. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije