PO KRVAVEM NAPADU

Dob: morilec policista z ižanke zdaj napadel še v zaporu

Objavljeno 21. januar 2019 17.12 | Posodobljeno 21. januar 2019 20.28 | Piše: M. U.

Samo Tadin, ki na Dobu prestaja 30-letno kazen zaradi umora, je znorel, ker je ostal brez računalnika.   

Začetek sojenja proti Samu Tadinu. FOTO: Igor Zaplatil, Delo
ŠENTRUPERT – Kot smo že poročali, je v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob obsojenec z nožem jedilnega pribora dvakrat zabodel v hrbet pravosodnega policista. Obsojenec sicer prestaja 30-letno kazen zaradi umora. O dogodku so takoj obvestili policijo. V zaporu so zaznali, da obsojenec uporablja modem za brezžično povezavo na internet, ki v zaprtem delu zavoda ni dovoljen. Obsojenec je bil zato seznanjen, da mu bo računalnik začasno odvzet.
Zahrbten napad
Direktor Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob Bojan Majcen je povedal, da sta pravosodna policista ob obhodu petega oddelka zaprtega oddelka ob vstopu v tretji modul z vrati zadela ob 'nekoliko nastavljeno' posteljo, pri čemer sta posumila, da se v sobi nekaj dogaja.

Pri rutinskem pregledu sta nato našla pokrovček, za katerega sta menila, da bi lahko pripadal prenosnemu računalniškemu USB-modemu. Ko sta tamkajšnjega obsojenca povprašala po njem, jima ga je ta izročil. Zaporniku sta nato odvzela računalnik, ko pa je policist, ki je zaradi postopka ostal v omenjeni sobi, to zapuščal, je obsojenec pograbil nož jedilnega pribora, ki ga imajo obsojenci lahko pri sebi, ga zabodel v hrbet in nato verjetno še drugič zabodel.

»Potem ga je z nožem zadel še enkrat,« nakar se je napadencu uspelo obraniti.


Po napadu so se takoj odzvali ostali pravosodni policisti, uporabili prisilna sredstva in obsojenca namestili v posebni prostor. Obsojenec doslej ni kazal znakov agresivnosti, tudi med postopkom je bil povsem miren. Kot so ocenili na upravi, je pravosodnega policista napadel na skrajno zahrbten in zavržen način.

Morilec iz Ižanke zdaj še nad pravosodnega policista

Šlo naj bi za Sama Tadina, ki je pred leti pripravil past policistom na ižanki in namerno trčil v njihovo vozilo.
image
V trčenju na ižanki je umrl 33-letni policist Igor Mauser. FOTO: Arhiv

33-letni Ljubljančan Igor Mauser je takrat umrl, njegov sopotnik Kristjan Čož pa je bil poškodovan.
image
Samo Tadin. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

30 let enotne zaporne kazni – 25 let in še 15 let – za umor in poskus umora. Tako kazen je sodnik izrekel Tadinu, ki so mu organi pregona očitali, da je zaradi brezobzirnega maščevanja umoril Mauserja in nameraval še enega policista.
 
Deli s prijatelji