KOMBI Z MIGRANTI

Divje zasledovanje: tihotapec obvozil stinger, trčil v policiste

Ustavili so ga šele pri Palmanovi.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Generalna policijska uprava
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Generalna policijska uprava

GRADIŠČE – V nedeljo ob 16.41 so policisti v Gradišču pri Materiji opazili sumljiv kombi bele barve s tujimi registrskimi številkami. Zapeljali so za njim in ga poskušali dvakrat pravilno zaustaviti, a ni ustavil in je pospešeno peljal naprej. Policisti so uporabili bodečo oviro (stinger), a se ji je voznik v Hrpeljah izognil in zbežal proti Italiji. Poleg tega je trčil v policijsko službeno vozilo.

Ob 16.48 so prek OKC obvestili italijanske varnostne organe, saj je bežeče vozilo peljalo poti meji, policisti pa so vozili za njim in prestopili mejo z Italijo na nekdanjem mejnem prehodu Krvavi Potok skladno z mednarodnim sporazumom o čezmejnem zasledovanju. Za njim so policisti postaje PP Koper in PP Ilirska Bistrica vozili mimo Bazovice proti Trstu, kjer se jim je priključilo še vozilo italijanskih varnostnih organov. Voznik kombija je še vedno bežal z veliko hitrostjo, tudi preko 180 kilometrov na uro mimo Devina proti odcepu za Vileš (Villesse).

Italijanski policisti so vozilo ustavili ob 17.29 v kraju Visco pri Palmanovi. Prevzeli so postopek z voznikom, državljanom Španije, in 14 ilegalnimi prebežniki, državljani Bangladeša.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije