BEG PRED POLICIJO

Divjaka ustavila ograja

Brez vozniške in z neregistriranim avtom bežal pred policisti, ob tem storil še kup prekrškov.
Fotografija: Voznik se ni oziral na policiste in je odbrzel naprej. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Voznik se ni oziral na policiste in je odbrzel naprej. FOTO: Leon Vidic

MARIBOR – Kar nekaj razlogov za beg je imel predvčerajšnjim ob 19.41 40-letnik, ki so ga policisti hoteli ustaviti na Dupleški cesti v Mariboru. A se beg ni končal po njegovih željah, kvečjemu nasprotno, saj si je z divjo vožnjo nakopal še več težav. Moški je z opel merivo v naselju vozil s hitrostjo 99 kilometrov na uro, kar je bil tudi razlog, da so ga policisti, ki so mu izmerili hitrost vožnje, hoteli ustaviti.
Voznik se ni oziral na policiste in je odbrzel naprej. FOTO: Leon Vidic
Voznik se ni oziral na policiste in je odbrzel naprej. FOTO: Leon Vidic

Voznik pa je še pospešil in odpeljal proti Dogošam. »Policisti so zapeljali za njim in ugotovili, da je vozilo, ki je bežalo pred njimi, označeno z registrskima tablicama, ki ne pripadata temu vozilu. To je bil še dodaten razlog, da sta policista sledila bežečemu vozilu,« je sporočil Miran Šadl s PU Maribor in dodal, da je v krožišču pred Dogošami voznik zavil desno proti Miklavžu, tam zavil desno na Ptujsko cesto proti Mariboru in nato na levo v Ulico svobode, kjer pa se je njegov beg neslavno končal.

Avto je namreč zaradi neprilagojene hitrosti začel drseti v desno, nakar je trčil v živo mejo, v kateri je bila tudi kovinska ograja. Tam se je ustavil.
Policisti so ugotovili, da je bil voznik trezen, vendar je poleg že opisanih prekrškov vozil neregistrirano vozilo, vozniškega dovoljenja pa nima. Med begom je storil še več drugih cestnoprometnih prekrškov.


Policisti so mu avto zasegli, mu izdali plačilni nalog, čaka ga tudi srečanje s sodnikom. Tudi lastnici ograje je povzročil za najmanj 500 evrov škode.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije