POČASI

Danes merijo z metodologijo »veriga«. Preverite, kdaj in kje

Na določenem odseku postavijo več radarjev.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Policija

MARIBOR – Policisti bodo danes med 12. in 19. uro v Mariboru izvajali poostreni nadzor hitrosti po metodologiji »veriga«, torej z več zaporednimi radarji. Nadzor je del vseevropske akcije, ki se je začela 1. aprila in traja 14 dni ter te dni poteka tudi v Sloveniji, njen namen pa je zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi prevelike hitrosti. Metodologija »veriga« je metoda, po kateri na določenem odseku postavijo več radarjev. To pomeni, da lahko voznika zaradi prevelike hitrosti večkrat oglobijo.

Policija opozarja

Pri policiji opozarjajo, da je neprilagojena hitrost še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč s hujšimi posledicami.

V sredo so z maratonom nadzora hitrosti na 611 lokacijah po Sloveniji ugotovili 862 prekoračitev, od tega največ v naseljih. Plačilni nalog so izdali 446 voznikom, 221 pa jih bo plačilni nalog prejelo po pošti. 93 tujih voznikov je globo plačalo na kraju, kjer so jih ustavili, za dva voznika pa so obdolžilni predlog podali na pristojno sodišče. Sto voznikom so izrekli le opozorilo.

Vseevropska akcija

Nadzor poteka v okviru vseevropske akcije, ki se odvija v 26 državah. Namen akcije je zmanjšanje števila prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi hitrosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije