NI IMEL SREČE

Da bi ostal vojak, ni priznal krivde

Objavljeno 13. maj 2018 20.08 | Posodobljeno 13. maj 2018 20.08 | Piše: Aleš Andlovič
Goran Ognjenović, ki je do smrti povozil madžarskega tovornjakarja, ni sprejel vikend zapora, ker bi to zanj pomenilo prekinitev delovnega razmerja na obrambnem ministrstvu.
Pokojni Arzén Denés Varga je zapustil ženo Andreo in hčerko. FOTO: Facebook
MARIBOR – Ko je sredi marca lani na avtocesti nedaleč od Slovenske Bistrice počila pnevmatika na priklopniku 48-letnega madžarskega tovornjakarja Arzéna Denésa Varge, niti pomislil ni, da bi se lahko iz nesreče, ki bi jo v življenju poklicnega voznika lahko ocenili kot skoraj vsakodnevno, razvila prava tragedija. Družinski oče je naredil vse pravilno in se popravila lotil po predpisih: jeklenega konjička je ustavil na odstavnem pasu nedaleč od kraja Vrhole, oblekel odsevni jopič in kraj zavaroval z odsevnim trikotnikom. A se je zgodilo najhujše.

Kazenski proces in od njegovega razpleta odvisna služba v vojski pa nista edino, zaradi česar mora trepetati 34-letni Goran Ognjenović. Sodišče je namreč poiskalo svojce pokojnega madžarskega tovornjakarja. »Podatke o svojcih pokojnega smo dobili prek njegovega delodajalca,« je povedala sodnica Barbara Nerat. Izvedeli smo, da je Arzén Denés Varga z ženo Andreo in hčerko Lillo živel v mestu Ozd na severovzhodu Madžarske. In prav od tam sodišče v prihodnjih dneh pričakuje odgovor, ali bodo svojci pokojnega od obtoženega zahtevali premoženjskopravni zahtevek in v kakšni višini, seveda.

Prehitro je peljal

»Obžalujem, kar se je zgodilo, a krivde ne priznam,« so bile besede 34-letnega Gorana Ognjenovića na predobravnavnem naroku pred okrožno sodnico Barbaro Nerat. Obtožnica, ki jo zastopa Saška Žontar, mu namreč očita, da »med vožnjo po prehitevalnem pasu ni imel zadostne varnostne razdalje oziroma ni vozil s prilagojeno hitrostjo«. Zato s svojo seat cordobo ni mogel pravočasno ustaviti, ko je začel zavirati pred njim vozeči avtomobil, ker je voznik opazil pokvarjeni madžarski tovornjak. Avtomobil Gorana Ognjenovića je zaradi sunkovitega zaviranja začelo zanašati najprej po prehitevalnem pasu, nato pa je seat prek voznega in odstavnega pasu avtoceste zletel na travnato brežino.
 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

 

Deli s prijatelji