PRETRESLJIVO

Črni petek na slovenskih cestah: po trčenju s tovornjakom umrl voznik

Na kraju nesreče je podlegel poškodbam.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik

Žal moramo poročati še o eni smrtni žrtvi na slovenskih cestah. Nekaj minut pred 8. uro sta v Slapu ob Idrijci, občina Tolmin, trčila osebno vozilo in tovornjak, poroča uprava za zaščito in reševanje. 48-letni domačin je vozil osebni avtomobil znamke Mitshubishi Outlaneder iz smeri Idrije pri Bači proti Dolenji Trebuši. V naselju Slap ob Idrijci je pripeljal po klancu navzgor v desni pregledni ovinek in nato zapeljal levo preko prekinjene ločilne črte, na levo smerno vozišče.

V tem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik tovornega vozila. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja, in sicer je voznik osebnega avtomobila s prednjim levim delom vozila trčil v prednji levi del tovornega vozila. Pri tem je osebni avtomobil odbilo nazaj v nasprotni smeri vožnje ter ga prevrnilo na streho. Voznik je ostal ukleščen v vozilu in pri tem utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl.

To je že četrti tragični dogodek v zadnjih 24 urah. V četrtek pozno zvečer je na avtocesti umrl voznik mopeda, dopoldne je v gorah umrl pohodnik, za posledicami nesreče pri delu pa je v bolnišnici umrl moški, ki je padel med čiščenjem tovornega vozila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije