NEPRIPET

Čoln pristal na avtocesti

Čeh tovora ni ustrezno pritrdil in zavaroval. V čoln je nato trčil Slovenec.
Fotografija: Čoln ni prispel do končne destinacije. FOTO: Pu Kranj
Odpri galerijo
Čoln ni prispel do končne destinacije. FOTO: Pu Kranj

KRANJ – Čeh, ki je s kombijem potoval prek Slovenije, je v sredo zvečer na gorenjski avtocesti izgubil čoln. Pritrdil ga je na streho vozila, preden je odpeljal, pa se ni prepričal, ali je to storil dovolj dobro, in zgodilo se je, česar si nihče ni želel. V čoln je, potem ko je ta pristal na cesti, trčil slovenski voznik avtomobila, a k sreči je nastala le materialna škoda.

Policisti, ki so nesrečo obravnavali, so češkemu državljanu zaradi nepravilno naloženega tovora izdali plačilni nalog, ob tem pa vse, ki razmišljajo o prevažanju večjega tovora, opozarjajo, da je treba to storiti pravilno in po predpisih. »Tovor in naprave, ki so namenjene za prevoz, nalaganje, razlaganje ali pritrditev tovora, morajo biti na in v vozilu naložene in pritrjene oziroma pokrite tako, da ne predstavljajo nevarnosti ali ovire za druge udeležence v prometu.

Prav tako ne smejo povzročati škode na cesti in objektih, ne smejo onesnaževati okolja, zmanjševati stabilnosti vozila, povzročati več hrupa, kot je dovoljeno, in vozniku zmanjševati preglednosti. Poskrbeti je treba, da se tovor ne razsipa ali pada z vozila,« je pravila naštel tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.


Nekoliko nenavadno prometno nesrečo so istega dne obravnavali policisti v okolici Radelj ob Dravi. Tam je voznica, ki je vozila proti mejnemu prehodu Radlje, nenadoma izgubila nadzor nad avtomobilom, zapeljala s ceste in trčila v kup drv. Lažje se je ranila, reševalci so jo na kraju dogodka oskrbeli, prostovoljni gasilci iz Radelj ob Dravi pa so na avtomobilu odklopili akumulator ter počistili razlite motorne tekočine.
V okolici Radelj ob Dravi je voznica trčila v kup drv. FOTO: Pgd Radlje Ob Dravi
V okolici Radelj ob Dravi je voznica trčila v kup drv. FOTO: Pgd Radlje Ob Dravi

V Železnikih je sredi popoldneva moški zaradi nepravilne strani vožnje trčil v civilno vozilo policije in s kraja nesreče pobegnil. Policisti so ga še istega dne izsledili in mu med postopkom ponudili alkotest. V litru izdihanega zraka je imel 0,66 miligrama alkohola, na avtomobil pa je imel pripeto neregistrirano prikolico. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in zoper njega sprožili prekrškovni postopek. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije