Celjski policisti ujeli več divjakov: eden po avtocesti kar z 213 kilometri na uro

Med drugim so preverjali hitrost in alkoholiziranost voznikov.
Fotografija: Ujeli so več prehitrih voznikov. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Ujeli so več prehitrih voznikov. FOTO: Oste Bakal

V petek popoldne so celjski policisti na območju celotne policijske uprave izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarki na hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitvah voznikov enoslednih vozil itd. V nadzoru so opravili 54 preizkusov alkoholiziranosti. Dva voznika sta vozila pod vplivom alkohola, dva pod vplivom prepovedanih drog. V 48 primerih so ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljeno hitrost vožnje.

V Dolah na območju PP Šentjur so vozniku v naselju izmerili hitrost 95 km/h. Zunaj naselja Kostrivnica (prav tako na območju PU Šentjur) so na območju, kjer so se lani zgodile tri smrtne prometne nesreče, obravnavali voznika, ki je vozil 133 km/h.

Med rednim nadzorom cestnega prometa so v petek dopoldne na avtocesti zunaj Dramelj vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Mariboru, namerili 213 km/h. Izdali so mu plačilni nalog z globo 1200 € in izrekli stransko sankcijo devetih kazenskih točk.

Eden 204, drug pa 190 km/h

V večernih urah so na avtocesti obravnavali še dva voznika. Zunaj Arje vasi je eden vozil 204 km/h (izrekli so mu 1200 € globe in devet kazenskih točk), zunaj Šentruperta pa drug 190 km/h. Doletela ga je globa 250 evrov in tri kazenske točke.

V soboto so v Dobju pri Planini ustavljali voznika, ki je v naselju prekoračil dovoljeno hitrost. Na znake policistov ni ustavil, nato pa je zapeljal z vozišča na travnik in na vozilu poškodoval podvozje. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,80 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Tudi v naslednjih dneh bodo na območju PU Celje izvajali poostrene nadzore cestnega prometa in dosledno ukrepali zoper kršitelje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije