POŽAR

Čebelji vosek uničil hišo?

Zagorelo na zunanjem delu hiše v Novem Polju. Lastnik je imel na terasi spravljene panje s čebeljim voskom.
Fotografija: Zagorelo je na terasi hiše, kjer naj bi imel lastnik spravljenje panje s čebeljim voskom. FotoGRAFIJI: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Zagorelo je na terasi hiše, kjer naj bi imel lastnik spravljenje panje s čebeljim voskom. FotoGRAFIJI: Dejan Javornik

LJUBLJANA – »Veste kaj, tako ne bo nihče nič dal, že tako je dosti živčnosti,« je na pogorišču svoje hiše v Novem Polju v Ljubljani dejal lastnik. Pred dnevi okoli 20. ure je namreč zagorelo na zunanji strani dvonadstropne hiše, v kateri poleg lastnika živita še njegova žena in vnuk, požar pa se je nato razširil na ostrejše in mansardo. Včeraj so na kraju dogodka še bili preiskovalci, tako policija kot foreniziki, ki bodo poskušali ugotoviti vzrok požara. Po naših informacijah se je lastnik ukvarjal s čebelarjenjem.

Na kraju požara so posredovali gasilci GB Ljubljana in PGD Zadobrova. Kot nam je pojasnil vodja intervencije Goran Breskvar, se je 26 gasilcev, po 13 iz vsake enote, z ognjenimi zublji borilo več kot tri ure, »potem pa so imeli stražo še do jutra«. Na srečo so se stanovalci hiše pravočasno umaknili, tako da poškodovanih ni bilo.
Preiskovalci na kraju dogodka zbirajo sledi.
Preiskovalci na kraju dogodka zbirajo sledi.

Kot je videti, je zagorelo na leseni terasi hiše, kjer naj bi imel lastnik spravljenje čebelje panje. »Zaradi čebeljega voska je bila temperatura zelo visoka,« pojasnjuje Breskvar. »Na srečo je vmes travnik in so imeli gasilci dostop do hiše,« pojasni prva soseda v ognju uničene hiše, ki bo nedvomno potrebovala celovito obnovo. Kot pravi, je zet, takoj ko je prišel domov, poklical gasilce.

»Kar malo strah me je bilo, saj je bil ogenj zelo visok, skrbelo me je, da bi iskre zaneslo tudi v našo smer,« je pojasnila soseda in dodala, da je žalostno, če te doleti takšna nesreča in ti čez noč spremeni življenje. Vzrok in višina škode še nista znana. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije