Cankova: ropar naj bi občana s pištolo udarjal po glavi

Župan je razkril, kaj naj bi se dogajalo, policija pa pravi, da preiskava še poteka.
Fotografija: Še vedno ni popolnoma jasno, kaj se je dogajalo. FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Še vedno ni popolnoma jasno, kaj se je dogajalo. FOTO: O. B.

Cankovo je v torek malo po 15. uri pretresel rop bančne poslovalnice. Kot smo že poročali, je bil storilec policist, ki je bil zaposlen na eni v policijskih enot PU Murska Sobota in je po ropu ter begu umrl. Kaj točno se je dogajalo na Cankovi, pa je v torek zvečer medijem razkril župan Danilo Kacijan.

Za 24ur zvečer je povedal, da je storilec po ropu banke zbežal in takrat so se za njim pognali občani. Ko je po nekaj metrih storilec potegnil pištolo, so se ljudje prestrašili, eden pa ni odnehal in je tekel za njim približno še en kilometer. »Pri tem so odjeknili trije streli, prišlo je tudi do fizičnega stika oziroma obračunavanja med pogumnim občanom in storilcem,« je povedal župan in dodal, da je storilec domačina večkrat udaril s pištolo po glavi, zaradi česar je začel močno krvaveti in je odstopil od prerivanja.

Kacijan je še povedal, da se je po prerivanju storilec umaknil nekaj metrov nazaj in si po vsej verjetnosti nato sodil sam. »Odjeknil je še četrti strel in ropar je na kraju umrl,« je dejal.

Na dogodke so se odzvali tudi v vodstvu PU Murska Sobota. Damir Ivančič je povedal, da gre za tragičen dogodek, ki ga obžalujejo. Dejanje je označil za nesprejemljivo in dodal, da imajo do tega ničelno toleranco. Ivančič je še povedal, da kroži veliko govoric, in dodal, da še vedno poteka preiskava. Glede na to, da je v rop vpleten policist, pa je primer prevzel specializirani oddelek državnega tožilstva. »Ne moremo potrditi, ali je šlo za samomor ali je bil splet okoliščin, da je prišlo do smrti,« je povedal Ivančič.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije