NAPAD IN MAMILA

Britancu pogojna kazen

Sodili so mu zaradi mamil in napada na uradno osebo. Alvin Aeron Jarett je očitke priznal.
Fotografija: Britančev zagovornik Martin Hebar je bil s predlagano sankcijo zadovoljen. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Britančev zagovornik Martin Hebar je bil s predlagano sankcijo zadovoljen. FOTO: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA – V murskosoboškem priporu se je znašel 37-letni Britanec Alvin Aeron Jarett, ki mu je okrožna državna tožilka Manuela Frumen očitala dve kaznivi dejanji, in sicer nedovoljeno posedovanje približno 400 gramov marihuane ter napad na uradno osebo.

Tožilka Manuela Brumen je predlagala precej milo kazen. FOTO: Oste Bakal
Tožilka Manuela Brumen je predlagala precej milo kazen. FOTO: Oste Bakal
Ko sta ga med vožnjo brez vozniškega dovoljenja ustavila policista, ju je Jarett namreč poskušal napasti. Vse skupaj se je dogajalo že junija 2016 v Vučji Gomili pri Moravskih Toplicah, a je Britanec nato zapustil Slovenijo in našemu pravosodju ni bil dosegljiv.

Zoper njega je bila razpisana mednarodna tiralica in v začetku tega meseca so ga našim varnostnim organom izročili Avstrijci, ki so ga prijeli v svoji državi. Da je ne bi spet kam popihal, so ga odpeljali v pripor, hitro sta bila spisana obtožnica in tudi dosežen dogovor med tožilstvom in obrambo, s katerim se je obtoženi v celoti strinjal.


Frumnova je zanj, v primeru, da bi krivdo priznal in ob upoštevanju vseh olajševalnih okoliščin predlagala desetmesečno pogojno zaporno kazen za posedovanje mamil in še šest mesecev za napad na uradno osebo, kar se je spremenilo v enotno pogojno kazen 15 mesecev s preizkusno dobo treh let. Predlagala je, da se obtoženemu zaseže med postopkom odvzeta prepovedana droga. S tem se je strinjal tudi zagovornik Martin Hebar, ki je dejal, da gre za korekten predlog.

Kljub temu je sodišču predlagal, naj upošteva dejstvo, da njegov varovanec nikoli ni bil kaznovan, pa tudi vse očitke je priznal. Predlagal je še, da se ga oprosti plačila stroškov postopka, ker da od minimalne plače, ki jo prejema v svoji državi (1099 evrov), težko živi.


Pri izreku sodbe je sodnik Stanislav Jug upošteval vse razen zadnjega in Jarett bo moral plačati stroške postopka ter svojih zagovornikov, državni proračun mu bo kril le stroške sodnega tolmača. Jug je tako potrdil dogovorjeno sankcijo 15 mesecev pogojnega zapora s preizkusno dobo treh let, odredil odvzem zasežene marihuane ter izdal odredbo o odpravi pripora in Britanec je lahko odkorakal na prostost. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije