PROMET

Brez izpita vozila otroke

Voznica clia policistom najprej ni hotela ustaviti. Njen avto je bil neregistriran in nezavarovan.
Fotografija: Oba kršitelja sta ostala brez avtomobilov.
Odpri galerijo
Oba kršitelja sta ostala brez avtomobilov.

ČRNOMELJ – V ponedeljek okrog sedmih zjutraj sta policista med kontrolo prometa v Semiču hotela ustaviti voznico clia, ki pa se na njune signale ni ozirala, ampak je odpeljala naprej. Policista sta vklopila svetlobne in zvočne signale ter zapeljala za njo.
Oba kršitelja sta ostala brez avtomobilov.
Oba kršitelja sta ostala brez avtomobilov.

Ko je 27-letnica le ustavila, se je izkazalo, da je za volan sedla brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v avtomobilu pa je vozila več ljudi, kot je dovoljeno. Med njimi je bilo tudi nekaj otrok, ki niso bili ustrezno zavarovani. To pa niso bili vsi grehi, ki jih je zagrešila 27-letnica. Avto, ki ga je vozila, je bil nezavarovan in neregistriran, na njem pa so bile nameščene tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi vseh kršitev je voznica prejela plačilni nalog, avto so ji policisti zasegli, o njenem početju pa so obvestili pristojno sodišče.


Hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov so te dni obravnavali tudi policisti novogoriške policijske uprave. V naselju Slap ob Idrijci so ustavili 48-letnika, za katerega se je izkazalo, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, njegov avto pa ni bil registriran.

Policisti so posumili, da je moški, preden je sedel za volan, užival alkohol ali prepovedane substance, a tega niso mogli ne potrditi ne ovreči, saj je 48-letnik preizkus z alkotestom zavrnil, prav tako je zavrnil preizkus za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Tolminski policisti so mu avto zasegli in zoper njega na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije