ALKOHOL NA CESTI

Brez izpita in mrtvo pijan vijugal po cesti

Objavljeno 20. februar 2019 10.15 | Posodobljeno 20. februar 2019 10.15 | Piše: B. K. P.

Petdesetletnik je vozil nezavarovan in neregistriran avto. Pijanega voznika so ustavili tudi na avtocesti in Novem mestu.

Novomeški prometni policisti so na avtocesti opravljali kontrolo prometa in ujeli pijanega voznika. Fotografija je simbolična. FOTO: PU Novo Mesto
NOVO MESTO – Trebanjski policisti so pred dnevi okrog 13. ure prejeli klic, da po cesti med Trebnjem in Dobrničem nevarno vijuga voznik osebnega avtomobila in ogroža preostale udeležence v prometu. Klicatelji so jim avto dobro opisali in možje postave so ga hitro izsledili ter ustavili.

image
Novomeški prometni policisti so na avtocesti opravljali kontrolo prometa in ujeli pijanega voznika. Fotografija je simbolična. FOTO: PU Novo Mesto

Za volanom je sedel 50-letnik, za katerega se je izkazalo, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, njegov avto ni bil registriran niti zavarovan, za nameček pa je bil voznik še pijan. Alkotest mu je v litru izdihanega zraka pokazal kar 1,71 miligrama alkohola, kar je več kot tri promile in pol. Avto so mu zasegli in o njegovih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

1,71 mg alkohola je imel voznik v izdihanem zraku.

Pijanega voznika so ustavili tudi novomeški prometni policisti, ki so na dolenjski avtocesti opravljali kontrolo prometa. Enainpetdesetletni voznik, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, se jim je predstavil kot nekdo drug, a sankcijam na ta način ni ušel. V izdihanem zraku je imel 0,89 miligrama alkohola, zato so ga odpeljali v prostore za pridržanje in o njegovem početju obvestili pristojno sodišče.

Tretji pijani voznik, s katerim so imeli te dni opravka policisti novomeške policijske uprave, pa je povzročil prometno nesrečo; na Ljubljanski cesti v Novem mestu je zapeljal s ceste, trčil v prometno signalizacijo in avtobusno postajališče, na koncu pa s kraja nesreče pobegnil. Policisti so 33-letnika izsledili, in ker je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligrama alkohola, so mu odvzeli vozniško dovoljenje. 
Deli s prijatelji