ZBEŽALA JE K PRIJATELJICI

Blizu meje kamenjali 11-letno deklico? To pravi policija

Policija migrantov ni izsledila.
Fotografija: Policija zadevo še preiskuje (simbolična fotografija). FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Policija zadevo še preiskuje (simbolična fotografija). FOTO: Voranc Vogel, Delo

ILIRSKA BISTRICA – »Danes se je deklica čez Žabovco vračala domov s kolesom. Pri mostu je bila skupina migrantov. Začeli so jo obmetavati s kamenjem in jo dvakrat zadeli v roko. Deklica je zbežala k prijateljici, njeni starši so poklicali policijo. Ilegalnih migrantov niso našli,« je v četrtek na facebooku zapisala Civilna iniciativa za varovano mejo.

Na policiji so povedali, da so včeraj popoldne dobili prijavo, da se je 11-letnica peljala s kolesom od Ilirske Bistrice proti Dolnjemu Zemonu, ko je ob 14.40 na mostu čez reko Reko slišala glasove. Na mostu naj bi se ustavila in v reki videla več oseb, ki naj bi začeli kričati nanjo, nato pa vanjo metali kamenje. En kamen jo je zadel v roko, zato se je ustrašila in zapeljala nazaj proti Ilirski Bistrici.

Iskali tudi s službenim psom

Policisti so približno 20 minut po opisanem dogodku pregledali celotno širše območje, tudi s pomočjo službenega psa, vendar niso odkrili oseb, ki bi jih lahko povezali s tem dogodkom. Postavljene so bili tudi zasede, a osebe niso bile izsledene. Tudi drugi domačini, ki so bili v bližini, jih niso videli.

Danes ilirskobistriški policisti preverjajo zadevo naprej. Opravili bodo še razgovor z deklico in njenimi starši, so povedali pri PU Koper. Za zdaj tega dogodka še ne morejo potrditi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije