PRISILNA USTAVITEV

Bizarna vožnja na Gorenjskem: ustavili so jo šele s stingerjem

Od policistov je voznico prevzela zdravniška služba.
Fotografija: Vozilo voznice se je ustavilo nekaj sto metrov zatem, ko ji je bodičasta ovira predrla pnevmatike. FOTO: Generalna policijska uprava
Odpri galerijo
Vozilo voznice se je ustavilo nekaj sto metrov zatem, ko ji je bodičasta ovira predrla pnevmatike. FOTO: Generalna policijska uprava

KRANJ – V četrtek je bila na slovenskih cestah prava norišnica. Prav poseben primer pa so obravnavali policisti na Gorenjskem. Na podlagi prijave, da se po avtocesti vozi avtomobil s komaj 10 kilometri na uro, so popoldne na daljši razdalji ustavljali voznico osebnega avtomobila, ki ni upoštevala znakov za ustavitev.

Med priključkom Kranj zahod (Naklo) in Tržičem je s kombinacijo pospeševanja in zaviranja vozila s hitrostjo 40 do 120 kilometrov na uro, med vijuganjem pa je za vožnjo uporabljala tudi odstavni pas avtoceste. Z avtoceste se je izključila v Podtaboru, v Tržiču pa so policisti zaradi neustavitve uporabili še sredstva za prisilno ustavljanje prevoznih sredstev. S praznimi pnevmatikami se je ustavila nekaj sto metrov kasneje.

V dogodku ni bil nihče poškodovan, materialna škoda pa je nastala samo na avtomobilu voznice, ki je odklonila preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih substanc. Po postopku policistov jo je prevzela zdravniška služba. S prekrški bodo policisti seznanili pristojno okrajno sodišče, so sporočili iz PU Kranj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije