POBEG

Bežal s praznimi gumami

Policista sta poskušala Poljaka ustaviti v Radencih, uspelo jima je šele v Avstriji. Voznik je med vožnjo predrl prednji pnevmatiki na avtu, a beg kljub temu nadaljeval.
Fotografija: Patrulja je hotela v Radencih ustaviti voznika mazde.
Odpri galerijo
Patrulja je hotela v Radencih ustaviti voznika mazde.

MURSKA SOBOTA – Pred dnevi je na območju Gornje Radgone in nato še na drugi strani reke Mure, v sosednji Avstriji, potekala prava filmska akcija. Patrulja PP Gornja Radgona je namreč hotela v Radencih ustaviti voznika mazde; ta je sprva zmanjšal hitrost in kazalo je, da bo ustavil, nato pa je nenadoma pohodil pedal za plin in odpeljal v smeri Gornje Radgone.
Patrulja je hotela v Radencih ustaviti voznika mazde.
Patrulja je hotela v Radencih ustaviti voznika mazde.

Policista sta z vklopljenimi zvočnimi in svetlobnimi signali zapeljala za njim, vendar voznik njunih znakov ni upošteval. Proti Gornji Radgoni je divjal z okrog 140 km/h, v kraju pa zapeljal čez otok v krožišču ter predrl prednji pnevmatiki.

Vožnjo je kljub temu nadaljeval proti Avstriji in švignil čez mejo, a sta mu bila policista za petami. Pred naseljem Weixelbaum je ustavil, saj s predrtimi pnevmatikami ni šlo več naprej. Policista sta voznika in sopotnika pozvala, naj izstopita, in tokrat sta le ubogala. Nadela sta jima lisice, na prizorišče so prišli avstrijski policisti in postopek prevzeli.


»Ugotovljeno je bilo, da je vozil 54-letnik, z njim je bil 46-letni sopotnik, oba sta državljana Poljske. Na vozilu sta imela nameščene registrske tablice, ki so bile ukradene v Lendavi. Pri preverjanju vozila je bilo ugotovljeno, da je bilo to junija lani odtujeno v Ljubljani. V njem so policisti našli razno vlomilsko orodje, prenosne radijske zveze, napravo za nočno opazovanje, jeklenko z neznanim plinom, več registrskih tablic poljskega in slovaškega območja, posodo z bencinom in razne osebne stvari. Zaradi tatvine registrskih tablic in avtomobila bo zoper oba podana kazenska ovadba. Zoper voznika bo izveden tudi ukrep zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov,« je povedala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije