Alojza pokopal traktor

Delo v vinogradu usodno za 63-letnega Alojza Purga iz Štatenberga, ki je pomagal sosedu.
Fotografija: S traktorjem je pomagal, a pri tem umrl. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
S traktorjem je pomagal, a pri tem umrl. FOTO: Tomi Lombar

»Kako nepravična je usoda. Želel je pomagati sosedom, na koncu pa sam nastradal,« nam je o nesreči 63-letnega Alojza Purga dejal njegov sovaščan v Štatenbergu. Policisti in reševalci so za nesrečo izvedeli predvčerajšnjim malo pred 16. uro, ko so jih na pomoč poklicali domačini.

Na pomoč so morali priskočiti tudi gasilci, saj je nesrečni domačin ostal ukleščen pod traktorjem, s katerim je delal v bližnjem vinogradu. Toda tudi hitro ukrepanje gasilcev, ki so s tehničnim posegom odklopili kovinsko nakladalko, ni bilo dovolj, da bi lahko rešili življenje domačinu. Kot so pozneje ugotovili preiskovalci, se je 63-letnik zgodaj popoldne s svojim traktorjem odpravil pomagat sovaščanu pri opravilu v vinogradu. Med delom je, tako preiskovalci, Alojz traktor ustavil in izstopil iz delovnega stroja. Iz doslej neznanega vzroka je začel traktor počasi polzeti po hribu navzdol.


Ko je Alojz to opazil, je stekel za njim, verjetno z namenom, da potegne ročno zavoro in prepreči najhuje. Da bi segel do ročne zavore, je moral nesrečni domačin stopiti med traktor in priključek, a je padel in se zagozdil med hidravliko. Poškodbe, ki jih je dobil, so bile na žalost prehude. Policisti bodo zadevo zaključili s poročilom na pristojno državno tožilstvo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije