KRVAVA GOLJUFIJA

Afera odrezana roka: Julija začela postopek osebnega stečaja in ostala brez roke

Objavljeno 24. marec 2019 08.49 | Posodobljeno 24. marec 2019 09.00 | Piše: A. L., G. S.

Javne evidence kažejo, da premoženja praktično ni bilo, je pa imela terjatev do partnerice Sebastienovega očeta.

Sebastian Colarič. FOTO: Mediaspeed.net
LJUBLJANA – Slovenijo je pred tedni pretresla objava policije, da se je zgodil poskus zavarovalniške goljufije. Pojasnili so, da naj bi si 21-letnica, pri tem naj bi imela podporo še treh oseb, pri zapestju namerno odrezala roko. S tem naj bi prišli do več kot milijon evrov odškodnine (nesrečnico so zavarovali kar pri petih zavarovalnicah). A policija jih je po vrsti sumljivih dogodkov še pred izplačilom denarja spregledala. Dve osebi od štirih sta pristali v priporu.

Kmalu se je razvedelo, da je eden od priprtih Sebastian Colarič oziroma Sebastien Abramov, ki je javnosti dobro znan iz zgodbe okoli slučajne smrti njegovega nekdanjega dekleta Sare (po nesreči naj bi jo ustrelil). Enaindvajsetletnica, ki je prav tako v priporu, je ime dobila pred kratkim: gre za Julijo Adlešič. Zdravniki so ji roko prišli, nedavno pa se je razvedelo, da si je po prišitju roke prizadevala, da bi ji to vseeno odstranili, menda tudi tako, da jo je tiščala na hladno.


Oba v osebni stečaj


Da je Sebastien začel postopek osebnega stečaja, smo poročali že pred časom. Zdaj je jasno, da je v osebni stečaj lani želela tudi Julija. Po podatkih iz javnih evidenc, je postopek začela 19. septembra 2018, njen dolg, ki je javno objavljen v evidencah, pa znaša 55 tisoč evrov. Stečajna upraviteljica Alenka Krivec Nabernik (gre za isto stečajnico kot pri Sebastienu) je takrat ugotovila, da Julija nima nepremičnin, ima v lasti nevozno vozilo vredno 200 evrov, premoženja, ki bi lahko bilo del stečajne mase, pa nima. V evidencah pa je bila zabeležena ena terjatev, in sicer do Silve Hafner. Ta naj bi ji dolgovala 49.000 evrov, a tudi ona je začela postopek osebnega stečaja. Hafnerjeva je sicer nova partnerica očeta Sebastiena, Gorazda Colariča.

Deli s prijatelji