23-letnik najprej trčil v drevo, nato še v policijski avto

Pijan je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.
Fotografija: Žrtev pijanega voznika je bilo poleg drevesa tudi vozilo policije (simbolična fotografija). FOTO: Špela Ankele, Delo
Odpri galerijo
Žrtev pijanega voznika je bilo poleg drevesa tudi vozilo policije (simbolična fotografija). FOTO: Špela Ankele, Delo

Policisti prometne policijske postaje Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocesti v noči na 7. januar pri Smedniku s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali 23-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil z veliko hitrostjo, ta pa se ni zmenil zanje. Zapeljal je z avtoceste, v Ruhni vasi pa je izgubil nadzor nad vozilom in trčil v drevo. Po trčenju je vozilo kršitelja odbilo na cesto, kjer je trčil še v službeno vozilo policije. Voznika, ki se v nesreči ni poškodoval, so policisti obvladali in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,56 miligrama alkohola (približno 1,15 promila).

Avtomobil so policisti zasegli, vozniku pa zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.


Iz Slovenije z 2,7 promila

Na mejni prehod Obrežje pa je na izstop iz Slovenije pripeljal 47-letnik z vozilom italijanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,29 miligrama alkohola oziroma 2,68 promila. Zasegli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Po zaključenem pridržanju ga bodo privedli v postopek pred pristojnega sodnika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije