ZANESLO GA JE

23-letnik čelno trčil v betonski zid

V ovinku je zapeljal naravnost preko betonskega robnika na makadamsko parkirišče.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

ŠEMPETER PRI GORICI – 5. septembra ob 2.12 je 23-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku zapeljal preko betonskega robnika na makadamsko parkirišče. Tam ga je začelo zanašati, zapeljal je nazaj na vozišče in čelno trčil v betonski zid. Z vozilom je zdrsel po betonskem zidu v smeri vožnje, nato pa ga je vozilo na travnato površino zraven ene od stanovanjskih hiš.

Policisti so povzročitelju prometne nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti. Izkazalo se je, da je vozil pod vplivom alkohola (0,76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako so mu odredili hitri test z napravo za hitro ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar ga je odklonil.

Na podlagi določb zakona o prekrških je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, vožnja pa prepovedana. Čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, poročajo novogoriški policisti. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije