OSEM MESECEV ZAPORA

Čarovništvo in alkohol botrovali napadu na moža postave

Objavljeno 06. junij 2020 19.58 | Posodobljeno 06. junij 2020 20.26 | Piše: Oste Bakal

Jasmina Čahuk se je pokesala in v zameno za osem mesecev pogojne zaporne kazni priznala napad na dva moža postave na lanski prireditvi Noč čarovnic.

Obtožena je želela pomagati kolegu, ki se je zapletel v prekršek, zaradi česar so varnostniki na prireditev Noč čarovnic v Rakičanu poklicali policiste. FOTO: arhiv
Sodnica Okrožnega sodišča v Murski Soboti Natalija Goldinskij Husar je po hitrem postopku že na predobravnalnem naroku končala kazenski postopek zoper 36-letno Jasmino Čahuk iz Vaneče. Ker je ta brezposelna mati dveh majhnih otrok, ki je, mimogrede, z diplomsko nalogo Vzpostavitev železniške povezave med Bad Radkersburgom in Gornjo Radgono diplomirala na fakulteti za pomorstvo in promet, priznala očitano kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, ji je sodnica izrekla pogojno kazen. Okrožna državna tožilka Manuela Frumen je Čahukovi, ki se je zagovarjala sama, brez odvetnika, očitala, da se je pod vplivom alkohola lotila dveh policistov, enega je celo poškodovala.

Zgodilo se je 28. oktobra 2019 v Rakičanu pri Murski Soboti, kjer je potekala ena največjih, če ne prav največja prireditev Noč čarovnic na severovzhodu države. Zaradi čarovništva v družbi alkohola so se na prireditvi dogajale manjše in večje kršitve javnega reda in miru. V enem od teh se je našla Jasmina Čahuk, saj je želela pomagati kolegu, ki se je zapletel v prekršek, zaradi česar so varnostniki poklicali policiste.

image
Jasmina Čahuk je očitke priznala. FOTO: Oste Bakal

Ko sta prispela policista PP Ljutomer Tadej Hozjan in Tadej Budja, se obtožena ni strinjala z njunim ukrepom in se jima je ostro uprla. Med drugim je Budjo poškodovala, saj je zaradi ran po licu in ustnici moral poiskati zdravniško pomoč. Obtožena je očitano dejanje brez pomislekov priznala in se strinjala s predlagano sankcijo. Tožilka je namreč za primer priznanja krivde predlagala osemmesečno zaporno kazen, pogojno na dve leti, saj obtožena ni bila doslej kaznovana.

Čahukova je na koncu samo dejala, da dejanje obžaluje, in obljubila, da se kaj takega ne bo več ponovilo.
Sodnica je sledila predlogu tožilstva in izrekla predlagano sankcijo, obtoženo pa je oprostila plačila stroškov postopka, saj je brezposelna in je prejemnica socialne podpore. Ker oškodovana policista nista vložila premoženjskopravnega zahtevka in ker se je obtožena odpovedala pritožbi, je sodba postala pravnomočna. 
Deli s prijatelji