25-LETNIKI

Brutalne roparje prijeli! Odnesli za več kot 50 tisočakov

Policija aretirala nasilne roparje, ki so sejali strah na Celjskem. Stari so okrog 25 let.
Fotografija: Policisti so nasilne roparje le prijeli. FOTO: Guliver/Thinkstock
Odpri galerijo
Policisti so nasilne roparje le prijeli. FOTO: Guliver/Thinkstock

CELJE – Štajerci, v glavnem tisti, ki so si domove uredili na Celjskem, si lahko oddahnejo. Potem ko so dneve in mesece strah tam okoli sejali nasilni roparji, za katere je bilo videti, kot da so se veščin učili v hollywoodskih akcijskih filmih, so policisti zlikovce konec tedna le prijeli, je potrdila tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin.

Skupina roparjev, med njimi je celo ženska, je v zadnjem času izvedla najmanj štiri izjemno nasilne rope. Nanje so se, kot kaže, dobro pripravili. Tarče namreč niso bili naključni občani, faloti so izbirali le premožnejše družine, ki so jim nakradli skupno za več kot 50.000 evrov gotovine in zlatnine. Med družinami, ki se jih je lotila tolpa, je bila tudi tista gospodarstvenika in nekdanjega politika Boruta Meha. Štirje člani, ki so se zdaj znašli v rokah policistov, so stari okrog 25 let, neuradno doma iz Velenja in Ljubljane.

Roparske pohode so, kot smo v Novicah že pisali, začeli konec novembra. Vdrli so v hišo v Gorici pri Šmartnem, v kateri je bil takrat lastnik, in ga prisilili, da jim je izročil denar. Uporabili so tudi fizično silo, nato pa izginili v noč. Bili so zamaskirani in oblečeni v temna oblačila in hitro so se izgubili v bližnjem gozdu, kjer so jih možje postave zaman iskali. Znova so udarili pred slabim mesecem, tokrat v Celju, nato pa se konec januarja lotili Meha, ki je enako kot prva žrtev občan Gorice pri Šmartnem. Pretepli so ga, mu noge in roke zlepili z lepilnim trakom ter od nekod potegnili celo pištolo ter mu grozili, da bodo ubili njega in njegovo ženo. Slednje v času incidenta ni bilo doma, vrnila se je, ko so tatiči že brskali po hiši, in jih pregnala. Borut Meh je moral poiskati zdravniško pomoč, z ženo sta ostala brez več kosov zlatnine.

Četverica je nato udarila še v začetku tega meseca, ko so, kot kaže, zagrešili usodno napako in padli v roke policistom. V noči na kulturni praznik so potrkali na vrata hiše v Veliki Pirešici, ko jim je nič hudega lastnica odprla, pa so nasilno vstopili, ranili nič krivega psa, začeli naokrog mahati z orožjem in groziti stanovalcem, nato pa so jo ucvrli z denarjem in zlatnino. Možje postave so jih nemudoma začeli iskati in jih konec prejšnjega tedna tudi izsledili.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije