BEG PRED POLICISTI

Brutalna kazen za divjanje po mestu, pristal v zidu

Sopotniki so pobegnili.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipič, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipič, Delo

NOVO MESTO – Policisti so v četrtek nekaj pred polnočjo med nadzorom prometa na Ljubljanski cesti opazili sumljivo vozilo in ga začeli ustavljati z modrimi lučmi in s sireno.

Voznik znakov ni upošteval, ampak je s pospešeno vožnjo pot nadaljeval proti Veliki Bučni vasi. Tam je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonski zid in obstal.

Dva sopotnika sta pobegnila, 21-letni voznik pa je ostal v vozilu. Ker ni upošteval policistovih ukazov in se je upiral, so ga začasno vklenili. Med postopkom so zabeležili naslednje kršitve cestnoprometnih predpisov: vožnja po sredini oziroma drugi strani ceste (120 evrov), neprilagojena hitrost, »divjanje« po cesti (300 evrov in tri kazenske točke), neupoštevanje posebnih zvočnih in svetlobnih znakov (500 evrov in pet kazenskih točk), vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja (500 evrov), vožnja z neregistriranim vozilom (500 evrov), uporaba registrskih tablic, ki ne pripadajo vozilu, (500 evrov), vozilo tehnično ni bilo brezhibno (400 evrov), neupoštevanje odredb policistov (334 evrov). Vse skupaj 3154 evrov in osem kazenskih točk.

Voznik se v nesreči ni poškodoval, vozila pa niso zasegli, ker je bilo zaradi nesreče nevozno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije