Brez besed: 27-letnik potegnil pištolo, skušal zažgati policijsko postajo

Gre za starega znanca policije, ki je pred policijo sprva pobegnil na Hrvaško.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo

Policisti in kriminalisti so na območju Bele krajine obravnavali nasilnega 27-letnika. PU Novo mesto poroča, da je na javnem kraju nekaterim ljudem s pištolo grozil, da bo z njimi obračunal. Grožnje in žaljivke je izrekal tudi policistom in kriminalistu.

»Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je 27-letnik razbil tudi vrata gostinskega lokala v Črnomlju, v notranjosti izpraznil vsebino gasilnega aparata in povzročil premoženjsko škodo. Kriminalisti so na podlagi zbranih ugotovitev pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca. V hišni preiskavi so našli imitacijo pištole, s katero je grozil. Storilec se je poskušal izogniti kazenskim postopkom in je pobegnil na Hrvaško, kjer so ga prijeli hrvaški policisti, saj je tudi tam kršil javni red in mir in v gostinskem lokalu ogrožal in strahoval goste. Hrvaški varnostni organi so ga po zaključenem postopku na sodišču predali našim policistom, ki so mu odvzeli prostost in ga pridržali.«

Skušal požgati policijsko postajo

Moški je bil že večkrat obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, zaradi katerih je že prestajal zaporno kazen (požigi vozil, pretepi, grožnje, napadi na policiste, poskus požiga policijske postaje itd.). Novomeški kriminalisti so ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanj odredil pripor. Z ugotovitvami preiskave, ki še poteka, bodo kazensko ovadbo dopolnili.

Ste žrtev tudi sami?

Policisti in kriminalisti so med preiskavo kaznivih dejanj pridobili podatke, da je 27-letnik grozil še več osebam, ki pa si zaradi strahu tega niso upale prijaviti policiji. Zato policija vse morebitne žrtve poziva, da se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo policiste in jih seznanijo s protipravnimi ravnanji nasilneža. Policisti se bodo takoj odzvali, zbrali potrebna dokazila in o tem seznanili pristojno tožilstvo. Žrtve na ta način lahko prispevajo k ustreznemu sankcioniranju nasilneža in ohranjanju varnosti v svojem okolju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije