DRZNA TATVINA

Bodite pozorni, gre za goljufijo z denarjem

Eno prodajalko sta pretentala, druga je poskus prevare prepoznala. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Darinburt Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Darinburt Getty Images/istockphoto

MEDVODE, KRANJ – V torek okoli 15. ure so PU Ljubljana obvestili o drzni tatvini v trgovini v Medvodah, ki sta jo izvršila za zdaj neznana moški in ženska. Policisti so ugotovili, da sta pri nakupu artikla zavedla prodajalko s tem, da sta po plačilu z bankovcem za 200 evrov, kupljene artikle vrnila in zahtevala denar nazaj, pri tem pa prodajalko oškodovala za 100 evrov. Policisti preiskavo nadaljujejo.

Na območju PU Kranj pa sta moški in ženska srednjih let v trgovini poskušala ogoljufati prodajalko pri nakupu artikla v vrednosti 15 evrov, ki sta ga na blagajni že plačala z bankovcem za 200 evrov. Takoj po nakupu sta artikel vrnila, češ da je njegova cena previsoka. Trgovka jima je ustregla, sta jo pa poskušala zmesti, saj je ženska pri vračilu bankovca za 100 evrov denar skrila, od trgovke pa je potem zahtevala še dodatnih 100 evrov. Previdna prodajalka je namero goljufov opazila in denarja ni vrnila. Trgovino je par potem hitro zapustil, so sporočili iz PU Kranj.

Ne pustite se zmesti

Policija opozarja, naj posameznik, ki prejema ali vrača denar, ves čas ve, za koliko denarja gre. Denar mora imeti tudi ves čas pod nadzorom in pri sebi. Pri izvršitvi takih goljufij storilci običajno preusmerjajo pozornost prodajalcev. Pri kupovanju stvari ali v menjavah si večkrat premislijo, kupijo stvar in jo takoj potem vrnejo z izgovorom, da je predraga, ali pa goljufajo z rokohitrstvom pri menjavi bankovcev večjih vrednosti za manjše.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije