NESREČA NE POČIVA

Avto končal na strehi

Med Idrijo in Godovičem je avto zletel s ceste in se prevrnil, voznik se je v nesreči ranil. Hudo nesrečo je pri Ajdovščini povzročila 70-letna voznica, ki je vozila po napačni strani.
Fotografija: Na intervencijo pri Idriji so odhiteli bližnji prostovoljni gasilci. FOTO: PGD IDRIJA
Odpri galerijo
Na intervencijo pri Idriji so odhiteli bližnji prostovoljni gasilci. FOTO: PGD IDRIJA

IDRIJA – Na cesti med Idrijo in Godovičem je v sredo popoldne osebni avto zapeljal s ceste in se prevrnil na streho. Na kraj nesreče so odhiteli prostovoljni gasilci iz Idrije, pomagali reševalcem pri oskrbi ranjenega voznika in avto postavili nazaj na kolesa.


S hujšo nesrečo so imeli medtem opraviti policisti, gasilci in reševalci na območju Nove Gorice. Na regionalni cesti, ki povezuje naselji Cesta in Ajdovščina, je 70-letna voznica na ravnem delu nenadoma zapeljala čez neprekinjeno črto na nasprotno stran ravno v trenutku, ko je od Ajdovščine, pravilno pripeljal 79-letnik. Voznica je s prednjim levim delom avtomobila oplazila levi bočni del njegovega avtomobila, trčila v levo kolo lahkega priklopnika, ki ga je vlekel, nato pa jo je odbilo naprej in čelno je trčila v avto 65-letnice, ki je enako kot pred njo 79-letnik pripeljala od Ajdovščine. Obe voznici sta se v nesreči huje ranili, na kraju dogodka so ju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči, ki so jim pomagali gasilci iz Ajdovščine. Policisti so o nesreči obvestili preiskovalno sodnico in državno tožilstvo. Kakšna sankcija čaka povzročiteljico, še ni znano.


Na območju, kjer za varnost skrbijo policisti novogoriške policijske uprave, jo je te dni skupila kolesarka. Na cesti med Novo Gorico in Kanalom jo je, medtem ko je hodila ob kolesu, z desnim vzvratnim ogledalom zadela 30-letna voznica avtomobila, ki ni vozila po sredini prometnega pasu. Kolesarka se je v nesreči lažje ranila, zdravniško pomoč je pozneje poiskala sama, 30-letnici pa so policisti zaradi kršenja prometne zakonodaje izdali plačilni nalog. B. K. P.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije