Avstrijci iščejo pobeglega Slovenca (FOTO)

V predoru blizu Salzburga črn volvo pristal na boku. Sovoznika odpeljali s helikopterjem, voznik izginil.
Fotografija: Volvo je obstal na boku, voznik pa izpuhtel. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Volvo je obstal na boku, voznik pa izpuhtel. FOTO: Facebook

V ponedeljek popoldne so imeli avstrijski organi pregona polne roke dela s Slovenci: popoldne so najprej na Holmecu podrobneje pregledali avtomobil 30-letnega Slovenca, ki je bil napoten v Linz, kjer živi. V rezervnem kolesu so našli vrečo za smeti, znotraj nje pa v aluminijasto folijo zavite tri pakete konoplje, skupaj so natehtali skoraj četrt kile prepovedane trave. Slovenca bodo ovadili na državno tožilstvo v Celovcu. Še en postopek zoper drugega Slovenca pa od včerajšnjega popoldneva vodijo tudi na drugem koncu Avstrije, kjer se je zgodila prometna nesreča z nevsakdanjim koncem.

Na bok v praznem predoru

Okoli 17. ure se je zgodila huda prometna nesreča dobrih 20 kilometrov južno od Salzburga na avtocesti A10 v predoru Hieflertunnel, v smeri vožnje proti Beljaku, navajajo prostovoljni gasilci iz kraja Golling: »V hudi prometni nesreči je vozilo iz doslej še neznanega vzroka najprej začelo zanašati, nato pa je močno poškodovano obstalo na boku,« o nesreči poročajo gasilci, ki so iz Gollinga na prizorišče poslali pet vozil z 22 prostovoljnimi gasilci, še en ducat pa jih je čakal v pripravljenosti. Sočasno so bili »zaradi nepojasnjene situacije« s posebnim alarmom aktivirani njihovi gasilski kolegi iz zaselkov Werfen in Pfarrwerfen, ti so na prizorišče prišli z druge strani predora.

Zgodilo se je v bližini idiličnega Salzburga. FOTO: Delo
Zgodilo se je v bližini idiličnega Salzburga. FOTO: Delo

Črno terensko vozilo volvo je obležalo na desnem boku, s fotografij pa je razvidno, da sta se sprožili zračni blazini, ki sta ublažili nesrečo za potnika v vozilu. Na sicer prikritih registrskih tablicah prevrnjenega volva je vendarle mogoče opaziti, da so bile tablice izdane v Nemčiji. Gasilci iz Pfarrwerfena so v svojem spletnem poročilu zapisali, da je volvo najprej zanašalo, nato se je zaletel v zid predora, šele zatem pa pristal na boku. V nesreči po doslej znanih podatkih ni bilo udeleženo drugo vozilo.

Iskanje (še) neuspešno

Na prizorišče je kmalu prihitela tudi salzburška policija, stanje pa jo je presenetilo: »Sovoznik, 23-letni slovenski državljan, je v nesreči dobil poškodbe neznane stopnje.« Prvo pomoč je dobil od gasilcev, nato pa ga je reševalni helikopter odpeljal na bližnjo kliniko kardinala Schwarzenberga. Toda vse je presenetil prazen vozniški sedež: »Voznik v nesreči, na katerega je tudi napisano vozilo, udeleženo v nesreči, je 43-letni Slovenec, rojen v Sloveniji. Zapustil je kraj nesreče še pred prihodom intervencijskih služb.« Precej pomenljiva je tudi navedba gasilcev: »Če so bile v nesreči udeležene še druge osebe, je v pristojnosti policijskega poizvedovanja.«


Policija je takoj sprožila obširno poizvedbo in začela 43-letnika iskati z več patruljnimi vozili, a ga do nočnih ur niso našli. Pri iskanju so jim neposredno po nesreči pomagali tudi prostovoljni gasilci, a ni pripomoglo. Ničkaj bolj uspešni pa policisti niso bili niti včeraj dopoldne, ko so nadaljevali iskanje pogrešanega 43-letnika. Tamkajšnja policija tako še nima nobenih spoznanj, ali je voznik pobegnil zavedno in se skriva ali je v šoku po nesreči odtaval neznano kam. Prav tako ni znano, ali in kakšne poškodbe je dobil. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije