Andrej umrl pod traktorjem (FOTO)

Tragedija med delom v sadovnjaku. Ponesrečenega Brica so našli pohodniki.
Fotografija: Nesreča se je zgodila pri Zalem Bregu. FOTO: Google map
Odpri galerijo
Nesreča se je zgodila pri Zalem Bregu. FOTO: Google map

V četrtek nekaj pred osmo zvečer je v bližini doma pri vasi Zali Breg v občini Brda med škropljenjem češenj v sadovnjaku umrl 61-letni Andrej Božič. Policisti so ugotovili, da je vozil traktor brez kabine in varnostnega loka. »Pri manevru polkrožnega obračanja iz zgornje na spodnjo teraso sadovnjaka je izgubil oblast nad kmetijskim traktorjem, ta je začel voziti po strmem klancu navzdol,« je zapisal policijski inšpektor novogoriške policijske uprave Dean Božnik.
Nesreča se je zgodila pri Zalem Bregu. FOTO: Google map
Nesreča se je zgodila pri Zalem Bregu. FOTO: Google map

Traktorist se je poskušal ustaviti, a mu to na žalost ni uspelo, in med vožnjo po strmem pobočju se je vozilo večkrat prevrnilo. Sledi prevračanja in zaviranja so bile dolge približno 25 metrov. Domneva se, da je traktor med prevračanjem padel tudi čez voznika, na koncu pa je kmetijski stroj prevrnjen obstal na kolovozni poti pod strmo brežino, traktorist pa v jarku ob pnevmatiki kmetijskega stroja. Po navedbah našega vira naj bi moškega na tleh opazili pohodniki in poklicali reševalce.


Nesrečnik je kljub oživljanju in zdravniški oskrbi reševalcev nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica na kraju dogodka umrl. »Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, opravili jo bodo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani,« so v obvestilu za javnost zapisali policisti in še, da so poleg policistov prometne policije Nova Gorica posredovali člani JZ GRD Nova Gorica in PGD Dobrovo, da so policistom in reševalcem NMP ZD Nova Gorica ustrezno pomagali.

O tragičnem dogodku v Goriških brdih je policija obvestila preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici, o ugotovljenih dejstvih tragičnega dogodka pa tudi okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije