PRIESKAVE IN ARETACIJE

Američani in Europol nad hudodelsko združbo, policijske akcije tudi v Slovenji

Velika policijska akcija naj bi potekala na območjih šestih držav.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel, Delo

V več evropskih državah poteka velika policijska akcija razbijanja kriminalne združbe, ki je osumljena tihotapljenja kokaina, heroina, hašiša ter celo strelnega orožja in eksploziva, poročajo hrvaški mediji. Velika policijska akcija naj bi potekala na ozemljih Bosne in Hercegovine, Belgije, Italije, Nizozemske, Nemčije in Slovenije.

Vprašanja, kaj se dogaja in ali so na slovenskih tleh koga pridržali, smo naslovili na slovensko policijo. Z informacijami so trenutno skopi. »Ta trenutek vam lahko le potrdimo, da tudi slovenska policija sodeluje v kriminalistični preiskavi s področja kaznivih dejanj organizirane kriminalitete, ki danes poteka po več evropskih državah. Zaradi interesa preiskave in postopkov, ki še vedno potekajo, vam trenutno več informacij ne moremo posredovati. Več o kriminalistični preiskavi bomo predstavili v prihodnjih dneh.«

Po poročanju hrvaških medijev naj bi v akciji sodelovala ameriška agencija za boj proti drogam in Europol in policije omenjenih držav. Koordinatorji akcije naj bi bili po poročanju Jutarnjega hrvaški policisti, ki preiskujejo stanovanja in poslovne prostore v Zagrebu in Reki. Dodajajo še, da naj bi bili nekateri osumljenci obtoženi likvidacije zaščitenih prič in visokih policijskih uradnikov.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije